Japonsko-české odpolední hudební matiné

Japonsko-české odpolední hudební matiné

Galerie

Akce je pořádána ve spolupráci s Píseckem s. r. o.

MINORI NAKAUNE (Japonsko) – housle, MISAKO KIHARA (Japonsko) – housle, RADEK ŽITNÝ (Písek) – klarinet, JIŘÍ VOTÝPKA (Písek) – housle, MARCELA ŠKABROUDOVÁ - klavír.

Program Japonsko: J. S. Bach - Adagio and Presto, E. Ysaÿe - Obsession and Malinconia, S. Prokofiev - Sonata for 2 violins in C major Op. 56, Asian Affection and Japanese Songs

Program české trio: L. van Beethoven - Romance F dur pro housle a klavír, C. Maria von Weber - Concertino Es dur pro klarinet a klavír, Darius Milhaud - Trio pro klavír, housle a klarinet

Minori Nakaune (housle) - jedním z největších počinů Minori Nakaune z pohledu České republiky je vydání čtyř ucelených svazků věnovaných Otakaru Ševčíkovi, českému pedagogovi, který inspiroval několik generací hráčů na nádherný nástroj – housle. Dá se říci, že Otakar Ševčík je Minori celoživotním vzorem a velkou láskou a jeho dílo propaguje po celém Japonsku. Do Písku se Minori vrací v letošním roce již po šesté a jak tvrdí, je to pro ni velká pocta.

Misako Kihara (housle) se narodila a vyrůstala v Hirošimě. V rámci kulturního výměnného pobytu mezi Japonskem a Koreou koncertovala již při studiu na gymnáziu v Soulu. Vystudovala hudební fakultu a stala se ředitelkou universitního orchestru. Je mistrem v interpretaci děl Čajkovského. Je excelentní žákyní Minori Nakaune a stejně jako ona, je Misako členkou orchestru The Ševčík Players, který prezentuje a propaguje dílo Otakara Ševčíka v rámci Japonska a posledních šest letech taktéž v Anglii.

Radek Žitný (klarinet) – Je vyhledávaným hráčem na basklarinet a saxofon. Uspěl na Pražském jaru (2015), získal cenu Boston Junior Prize (2016), působí v několika symfonických a divadelních orchestrech a jako sólista, je také hudebním pedagogem a aktivním publicistou.

Jiří Votýpka (housle) – vyučuje hru na housle a přípravnou hudební výchovu v Základní umělecké škole Otakara Ševčíka v Písku. Od roku 2002 je stálým členem Píseckého komorního orchestru.

Marcela Škabroudová (klavír) – věnuje se dlouhodobě korepetici žáků na ZUŠ, sólistů a pěveckých sborů, vyučuje hru na klavír na ZUŠ Vodňany a ZUŠ Písek.

Slovem provází Radek Žitný.

Výstavka drobných japonských výrobků.

100 Kč předprodej a 130 Kč na místě. Senioři 80 Kč předprodej a 100 Kč na místě.

Délka akce: 120 minut
Datum lokální premiéry: 10. září 2016

Informace o akci a jejím konání