14.12.2016 ~ České Vánoce Josefa Lady ~ Divadlo Lampion

14.12.2016 ~ České Vánoce Josefa Lady ~ Divadlo Lampion

Ve středu 14. prosince v 8:30 | 80 Kč | školní představení pro děti od 4 let – MŠ +


ČESKĚ VÁNOCE JOSEFA LADY

Byla tuhá zima a mrzlo, až šindele na střechách praskaly. Lidé byli rádi, že sedí u teplých kamen, a kdo nemusil, ani nevytáhl ze stavení paty. Po zasněžené cestičce spěchali dva lidé, aby ještě za světla došli do nejbližší vesnice a tam si vyprosili teplý koutek k přenocování... Vánoční pohádka plná koled, ve které se vypravíme do idylické středočeské zimní krajiny Josefa Lady a světa jeho populárních vánočních obrázků. Představení žákům nabízí setkání s českou atmosférou vánočních svátků, s folklorními motivy a s výtvarným dílem Josefa Lady.

Výtvarník Mikoláš Zika namaloval přes čtyřicet plošných loutek. Ladovy postavičky z vánočních pohlednic se tak poprvé dostávají na české jeviště. Hudební stránky se ujal Roman Pallas, jehož citlivé aranže dodávají přítomné kapele živých herců přirozený a jednoduchý zvuk, který se snad kdysi nesl každou vesnicí v předvánočním čase. Celým představením provází diváky ponocný, jenž vypravuje příběhy tak neskutečné, že se snad opravdu musely stát.

Režie: Braňo Mazúch

Hudba: Roman Pallas

Hrají: Eva Burešová, Waldtraut Ritterová, Kristina Sitková, František Čachotský, Jiří Hajdyla, Pavel Neškudla, a Jiří Šponar.

Délka představení


Datum lokální premiéry: 14. prosinec 2016

Informace o akci a jejím konání