The Backwards ~ Beatles legends

The Backwards ~ Beatles legends

Tvorba The Backwards je jednou z mála možností připomenout si dobu dávno minulou a zažít neopakovatelný hudební zážitek!

Po velmi úspěšném loňském turné, které bylo výroční, se košická kapely The Backwards tak, jak se stalo již letitou tradicí, chystá na své podzimní turné. Kapela, která se tvorbě slavných The Beatles věnuje již přes 20 let tentokrát zavítá do osmi míst v České republice.

Úspěch bandu, který je bezesporu jedním z nejlepších Beatles revivalů na světě odstartovalo dvojnásobné vítězství na prestižním Beatlefestu v New Yorku v letech 1998 a 2003.

Známými se stali také díky účinkování v hudebně - zábavných pořadech všech našich i slovenských televizí. O jejich kvalitě také svědčí několik hudebně-divadelních projektů, ve kterých ztvárnili své slavné hudební vzory na scénách Divadla Spirála v Praze, Nové scény v Bratislavě a Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. Kromě několika turné po USA, pravidelného koncertování v Čechách a na Slovensku kapela také hrála ve Velké Británii, Polsku, Holansku, Španělsku, Rakousku a dalších zemích. Kapela také koncertovala v Liverpoolu ve slavném Cavern clubu, kolébce Beatles.

The Backwards nemají pouze dokonale vypracovaný zvuk, ale dbají také na image, stage look, souhru a produkci. Pro znalce a muzikanty je také nesmírně přitažlivý fakt, že kapela pro co nejvěrnější zvuk používá stejnou hudební aparaturu a modely hudebních nástrojů kvalitních značek jako Vox, Rickenbacker, Gretsch, Höfner, Ludwig atd.

V rámci aktuálního Tour 2016 se představí se svojí hudebně - vizuální show BEATLES LEGENDS, která mapuje celé období tvorby legendárních Beatles. Od radostných začátků plných osvědčených hitů období Beatlemánie přechází ve 2. části ke skladbám z alb Rubber Soul a Revolver. Ve 3. části diváci uslyší hudebně vyzrálé a na interpretaci náročné hity z alb Sgt. Pepper´s a Magical Mystery Tour a nakonec písně z období „Abbey Road“ (Let It Be, Hey Jude, Something, Here Comes The Sun, Ob-la-di Ob-la-da, atd.). Jsou to skladby, které The Beatles nikdy naživo nehráli z důvodu náročnosti jejich provedení. Součástí programu je také několik kostýmových převleků. Délka programu - 2,5 hod s přestávkou.

Strhující výlet do hudební minulosti plné nezapomenutelných hitů pro několik generací fanoušků Beatles čeká na všechny návštěvníky The Backwards Tour 2016.


Trocha historie:

Košická skupina The Backwards začala svou kariéru v roce 1995 původní tvorbou, poté následovalo spontánní rozhodnutí věnovat se hudbě své nejoblíbenější skupiny Beatles. První koncertní vystoupení se odehrálo v září 1996.

První úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejvýznamnějším a nejzásadnějším bylo vítězství na Světovém Beatlefestu v New Yorku v roku 1998, kde za sebou nechali celou konkurenci - 36 kapel z celého světa. Beatlefest v New Yorku kapela pokořila podruhé v březnu 2003. Po pěti letech se "obhájci titulu z roku 1998" opět zúčastnili Světového Beatlefestu a opět za ohlušujícícho řevu fanoušků i silné konkurence čítající tentokrát 44 kapel získali první místo.

Backwards také ztvárnili Beatles ve stejnojmenném divadelním představení na Nové scéně v Bratislavě, které se dočkalo více než stovky repríz. V podobném projektu „Brouci“ – muzikálovém představení inspirovaném Beatles – účinkovali také v pražském Divadle Spirála. Dalším projektem bylo v roce 2003 hudebně-taneční představení Beatles na scéně Národního divadla moravskoslezského v Ostravě.

Délka akce: 90 minut
Rok výroby: 2013
Datum lokální premiéry: 1. listopad 2013

Informace o akci a jejím konání

Zpěv

  • Dalibor Štroncer

Bicí

  • Daniel Škorvaga

Kytara

  • František Suchanský

Baskytara

  • Miroslav Džunko