21.12.2016 ~ Swingové vánoce

21.12.2016 ~ Swingové vánoce

Předvánoční koncert Swingové Vánoce zpěváků Jana Smigmatora a Dashy navazuje na jejich úspěšnou spolupráci na vlnách Českého rozhlasu Dvojka, kde již 5. rokem vysílají svůj vlastní autorský hudební pořad Klub Evergreen. Ten si za léta v éteru získal tisíce posluchačů po celé republice. (150 - 200 tis. posluchačů každou sobotu)

Zpěváci jsou ale známí i ze svých dalších angažmá a projektů.

Multižánrovou zpěvačku Dashu můžete již několik let pravidelně vídat na obrazovkách České televize v pořadu Stardance – Když hvězdy tančí, v hlavních rolích úspěšných muzikálů, nebo po boku největší hvězdy české hudební scény Karla Gotta. Za roli Máří Magdalény v jednom z nejúspěšnějších muzikálů historie - Jesus Christ Superstar získala Dasha prestižní cenu Thálie.

Swingový zpěvák Jan Smigmator koncertuje doma i v zahraničí (Německo, Rakousko, Slovensko, Maďarsko, Francie, Švýcarsko, Polsko, Litva…), vydal dvě sólová alba a za sebou má např. úspěšné koncertní turné Sinatrology, které v prosinci 2015 navštívilo přes 7000 diváků v Praze, Brně, Ostravě, Přerově a Jablonci nad Nisou. Na Silvestra 2015 navíc galakoncert Sinatrology odvysílala v hlavním vysílacícm čase ČT Art. http://www.ceskatelevize.cz/porady/11150240741-sinatrology/21554215005

Swingové Vánoce jsou velice příjemným koncertem, plným nestárnoucích evergreenů v podání jedněch z nejvýraznějších zpěváků současné generace. Ti v doprovodu špičkového Big Bandu řízeného legendárním saxofonistou a dirigentem Felixem Slováčkem dokazují, že swingová elegance a noblesa mají na hudební scéně 21. století stále své neochvějné místo.

V programu nechybí písně jako Bílé Vánoce, The Christmas Song, Tichá noc, Baby It’s Cold Outside, Jingle Bells / Rolničky, Let It Snow / Padá sníh, Padá sníh, ale i světové evergreeny z repertoáru Franka Sinatry, Elly Fitzgerald, Tonyho Bennetta, Barbry Streisand, Michaela Bublého, Stevieho Wondera, nebo písně ze zbrusu nového alba Time To Swing, které vydal Jan Smigmator s Big Bandem Felixe Slováčka na začátku roku.


Datum lokální premiéry: 21. prosinec 2016

Informace o akci a jejím konání