6.4.2017 ~ Monika Načeva + Michal Pavlíček

6.4.2017 ~ Monika Načeva + Michal Pavlíček

Opravdu netradiční hudební zážitek jsme zažili v Divadle Fráni Šrámka ve čtvrtek 6. dubna, kam přijeli koncertovat přední osobnosti moderní české hudební scény Michal Pavlíček a Monika Načeva se smyčcovým kvartetem Pavla Bořkovce v rámci turné „Možnosti tu ještě sou".

Jelikož živá vystoupení Michala Pavlíčka a Moniky Načevy se dokáží dokonale propojit pocitově s posluchači a vzniká silná atmosféra, rozhodli se obohatit svá vystoupení o zvuky smyčců.

MICHAL PAVLÍČEK

Obdivovaný kytarový mág, skladatel svérázných hříček i autor introvertních rockových opusů, stejně jako melodicky silných působivých balad. Skladatel symfonické a scénické hudby se zcela původním rukopisem, vyhledávaný producent. Je držitelem řady vítězství a ocenění v odborných anketách.

MONIKA NAČEVA

Jedna z nejslibnějších zpěvaček české a alternativní scény přelomu století. Prošla několika proměnami od klasického rocku přes elektronickou taneční hudbu po experimenty mimo hranice stylů. Na jejích albech spolupracovala řada osobností české scény: např. Jan P. Muchow, Michal Pavlíček a jako textař Jáchym Topol.

Tato dvojice se potkala při práci na debutovém albu Moniky Načevy „Možnosti tu sou…" v roce 1994. Michal Pavlíček zde citlivým způsobem zhudebnil básně Jáchyma Topola. V roce 2007 společně natočili druhé album „Mami", k jehož vzniku byl přizván i DJ Five. Akustický gig Načeva + Pavlíček je proto postaven hlavně na průřezu těchto dvou desek.

SMYČCOVÉ KVARTETO PAVLA BOŘKOVCE

Vzniklo na půdě Akademie múzických umění v Praze. Zaměřuje se především na českou hudbu 20. a 21. století. Jejich hlavní cíl tkví nejen v propagování neprávem opomíjených autorů Bořkovcovy generace, ale slouží také hudbě „nové“, současných skladatelů.

Členové: dva houslisté – Alexej Aslamas ml. a Ondřej Hás, dále violoncellista Štěpán Drtina a violista Matěj Kroupa (pravnuk skladatele Pavla Bořkovce).

Datum lokální premiéry: 6. duben 2017

Informace o akci a jejím konání