16.3.2017 ~ Pacora Trio

16.3.2017 ~ Pacora Trio

Nocturno aneb třetí umělecké setkání s vážnou hudbou a výtvarným uměním.

V rámci třetího ročníku Píseckého jazzového Nocturna se představilo fenomenální jazzové trio PaCoRa. Pro milovníky kvalitního jazzu je PaCoRa “známou firmou“, jejich koncerty jsou totiž jedním strhujícím zážitkem.

A kdo se pod názvem PaCoRa skrývá? Stano Palúch, slovenský houslista, který se stal jedním z největších objevů slovenské a české scény world music a jazzu posledních let. V minulosti spolupracoval na nahrávkách skupiny Teagrass, Petera Lipy, Bass Friends Juraje Grigláka, Jany Kischner a celé řady špičkových interpretů různých žánrů. Hudbu nejen hraje, ale i skládá (včetně filmové hudby) a aranžuje. V současnosti kuncertuje po celé Evropě v několika dalších malých formacích.

Spolu se Stano Palúchem tvoří PaCoRa Trio virtuózní moldavský cimbalista, který studoval vysokou hudební školu na Slovensku, Marcel Comendant a excelentní slovenský jazzový kontrabasista, který dlouhá léta hrál na kontrabasist v operním orchestru, Robert Ragan.

Součástí letošního ročníku píseckého Nocturna byla i jednodenní výstava obrazů českého malíře Jiřího Meitnera. Doménu jeho tvorby představuje malba a kresba. Svá díla tvoří málo používanou technikou špachtle.

PaCoRa Trio:

Stano Palúch ~ housle

Marcel Comendant ~ cimbal

Róbert Ragan ~ kontrabas

Nocturno se koná v Hudebním sále KD, sezení je volné.

Cena vstupenky 150 Kč.

Délka akce: 60 minut
Datum lokální premiéry: 16. březen 2017

Informace o akci a jejím konání