Drew Petersen ~ vítěz American Pianists Awards

Drew Petersen ~ vítěz American Pianists Awards

Galerie

Drew Petersen (nar. 12. dubna 1993) se stal v dubnu 2017 vítězem prestižní soutěže American Pianists Awards, pořádané Asociací amerických klavíristů (American Pianists Association, APA). Drew vystupoval sólově i s orchestry jak v Evropě, tak ve Spojených státech. Získal ceny v mnoha významných soutěžích: Leeds International Piano Competition, Hilton Head International Piano Competition, Kosciuszko Foundation Chopin Competition a the New York Fryderyk Chopin Piano Competition. Účastnil se mistrovských kurzů s řadou špičkových klavíristů, mezi nimiž byli například Lang Lang, Emanuel Ax, Claude Frank, Menahem Pressler, Stephen Kovacevich, Ferenc Rados a André Michel Schub.

V roce 2016 získal cenu Sanders-Juilliard-Tel Aviv Museum, která zahrnovala vystoupení v Museum of Art v Tel Avivu v Izraeli. Rovněž získal první cenu v soutěži Friday Woodmere Young Artists Competition a byl mnohokrát uveden v pořadu „McGraw-Hill, Young Artists Showcase“, který moderuje Robert Sherman na newyorské rozhlasové stanici vážné hudby WQXR.

Drew vystudoval s vyznamenáním na Harvardově univerzitě a získal bakalářský titul ve společenských vědách. Zároveň studoval hudbu na Julliard School of Music pod vedením Jerome Lowenthala. Nyní studuje magisterský program na Julliard School of Music, pod vedením Roberta McDonalda. Na svá studia získal prestižní stipendium Kovner Fellowship.

PP 120 Kč, předplatitelé a senioři 100 Kč, NM 140 Kč

Pořádá Centrum kultury města Písek ve spolupráci s Americkým jarem.

Datum lokální premiéry: 4. červen 2017

Informace o akci a jejím konání