Svatojánský hudební festival 2017 ~ Svěcený & Brabec

Svatojánský hudební festival 2017 ~ Svěcený & Brabec

Galerie

Mistr houslí a virtuózní kytarista. Jaroslav Svěcený a Lubomír Brabec.

Děkanský kostel v Písku v úterý 20. června od 19.00.

Úspěšný Svatojánský festival se opět vrací do Písku, tentokrát s mistrem houslí Jaroslavem Svěceným a virtuózní kytarou Lubomíra Brabce.

Skladby španělských a latinsko-amerických skladatelů zazní v podání jednoho z nejpopulárnějších houslistů současnosti - Jaroslava Svěceného. Uslyšíte například mistra tanga Astora Piazzoly nebo brazilce Heitora Villi-Lobose, ale i jeho novou kompozici Chrámovou sonátu pro sólové housle.

Svatojánský festival, probíhající v celém Pošumaví, si klade za cíl navázat na tradici české národní identity a kult Sv. Jana Nepomuckého, v souvislosti s ostatními zemskými patrony. Proto je festival termínově situován mezi svátky dvou zemských patronů: mezi 16. květnem, svátkem sv. Jan Nepomuckého, a 28. zářím, svátkem sv. Václava. Písecký kostel se pyšní nádhernou kaplí sv. Jana Nepomuckého a tak je pro uspořádání Svatojánského koncertu tím nejvhodnějším místem.

Koncert v děkanském kostele sv. Markéty pořádá agentura Alfa Beta Production a ve spolupráci s městem Písek a Centrem kultury města Písek.

Vstupenky si můžete zakoupit v pokladně Centra kultury města Písek (v Kulturním domě nebo předprodeji v Divadle Fráni Šrámka) nebo na www.centrumkultury.cz. Cena vstupenek I. kategorie je 340 Kč, cena vstupenky ve II. kategorii je 240 Kč.

Délka akce: 90 minut
Datum lokální premiéry: 20. červen 2017

Informace o akci a jejím konání