Cool v plotě 2017

Galerie

Festival jednoho umělce

Festival jednoho umělce Cool v Plotě proběhne letos již po osmé v pátek 8. a sobotu 9. září 2017 v Písku. Jedná se o unikátní kulturní setkání, které dává prostor pouze umělcům, kteří vystupují samostatně. Na několika pódiích v historickém centru Písku se představí na tři desítky českých a zahraničních umělců. Dramaturgie festivalu bude opět velmi široká a tak se diváci mohou těšit na hudbu elektronickou, experimentální, akustickou, skvělý jazz nebo blues, divadelní představení jednoho herce, ale i fotografie a výtvarné umění. Pro letošní ročník jsme vybrali krásné prostory nádvoří Sladovny, Prácheňského muzea a hradebního gotického příkopu, intimní zahrádku kavárny Až na půdu, dvorek kávového klubu a pražírny Vykulená Sova, a tři vnitřní prostory – Pí local club, Kavárnu U Vavřiny a letos poprvé i koncertní síň Trojice. Tradičním a velmi oblíbeným vyvrcholením obou festivalových dnů budou i letos tzv. jamy, na kterých se setkávají jednotliví umělci při společné improvizaci.

Pro milovníky alternativního umění prezentovaného na Coolu v Plotě s batohem na zádech bude i v roce 2017 k dispozici velmi levně nocleh v tělocvičně Svobodné školy.

Město Písek se v rámci víkendu – Písek září – stane místem skvělých zážitků a to nejen díky Coolu v Plotě, ale i díky dalším spřáteleným akcím. Den otevřených památek (European Heritage Days), se zaměřuje především na památky běžně nepřístupné širokému publiku s cílem rozšířit povědomí o místním kulturním dědictví. Neobyčejný festival loutkových divadel je přehlídka pohádek a her amatérských a profesionálních loutkových divadel z Česka i zahraničí pro děti i dospělé. Běh po píseckých věžích – trochu pohybu a hlavně nezapomenutelné zážitky z výhledů na královské město Písek.

Pořádá spolek Meziprostor.

Vstupné:

Jednodenní: 200,- Kč

Dvodenní: 350,- Kč

Předporodej vstupenek: Centrum kultury města Písek

Datum lokální premiéry: 8. září 2017

Informace o akci a jejím konání