Jazz in Pisek ~ jazzový festival

Jazz in Pisek ~ jazzový festival

Letní jazz v podáních českých i světových interpretů. Mezinárodní jednodenní festival jazzové hudby se uskuteční 4. srpna 2017 pod širým nebem v Palackého sadech v Písku.

Hlavním hostem večera bude Nat Osborn Band z New Yorku, který představí repertoár založený na mixu „old-school“ z dob éry Gershwina podané v moderním podání a dalších vlivů od funku, jazzu až po indie-rock. Kapela se skládá ze skvělých hudebníků, kdy každý přináší k Osbornovým nápaditým písním svůj vlastní unikátní zvuk.

V programu vystoupí další skvělé kapely.

Mezi české jazzmeny se zařadí Pavel J. Ryba @ The Fish Men s kapelou ve složení Pavel J. Ryba, Petr Valášek, Tomáš Křemenák a Jiří Kollman. Show mimořádně technicky disponovaný baskytaristy, o kterém hovoří s uznáním muzikanti a posluchači na celém světě. „O jeho kvalitě svědčí i přehled Rybovy koncertní dráhy od Evropy přes Rusko až po USA, Argentinu, Chile… a také skutečnost, že jeho alba recenzují i zahraniční jazzové časopisy, což se podařilo jen málu z našich jazzmanů“

Mladé české jazzmany bude na festivalu Jazz in Písek reprezentovat uskupení Výborný Trio ve složení Jiří Výborný, Radim Sládek a Matěj Diviš. Jiří Výborný je ostřílený baskytarista a ukulelista, který si k sobě přizval skvělého hammondistu a klávesáka Radima Sládka a úžasného bubeníka Matěje Diviše. Hrají převážně melodické písně světových baskytaristů, ale i funky, jazz a latinsko-americké rytmy.

V rámci doprovodného programu Jazz in Písek můžete navštívit od 17.00 koncert Jakuba Zomera a pak Srnkovy filmové melodie v domu U Slona.

Festival Jazz in Písek začíná od 18.00 hod v Palackého sadech.

Časový harmonogram:

17:00 Jakub Zomer (Dům U Slona)

18:00 Výborný Trio (Palackého sady)

19:30 Pavel J. Ryba @ The Fish Men (Palackého sady)

21:00 Nat Osborn Band (Palackého sady)

Vstup zdarma.

Více na webu → Jazz in Pisek

Pořadatel: CKmP

Délka akce: 420 minut
Datum lokální premiéry: 4. srpen 2017

Informace o akci a jejím konání