XXIII. Mezinárodní folklorní festival v Písku

XXIII. Mezinárodní folklorní festival v Písku

Galerie

Zveme Vás na letošní Mezinárodní folklorní festival.

Indie, Slovensko, Mexiko, Tchaj-wan, Polsko nebo Německo. To jsou jen některé ze zemí, jejichž folklorní soubory vystupují každoročně v polovině srpna na Mezinárodním folklorním festivalu v Písku. Jihočeské město Písek bude letos hostit tuto tradiční kulturní událost již po dvacátétřetí.

Mezinárodní folklorní festival Písek založil MUDr. Milan Bečka. Díky jeho nadšení, ale také díky zapálení čtyřiceti členů domácího souboru Písečan se akce zařadila mezi největší svého druhu v celé České republice. Písek se díky ní pravidelně ke konci léta stává místem nevšedních kulturních zážitků.

Na podiu i v ulicích města zpívají a tančí vystupující nejen ze světa, ale také ze všech koutů Česka. Diváci zde mohou shlédnout různé kultury, folklorní tance, zvyky a umění. Každý rok také pořadatelé přicházejí s novinkami, které festival vylepšují. Písečtí diváci si Mezinárodní folklorní festival oblíbili a každoročně se jich na jednotlivá představení přijde podívat více než 3 000.

Akce je podporována městem Písek, Jihočeským krajem a řadou sponzorů, kterým tímto velmi děkujeme. Pořadatelem je spolek FS Písečan.

Více informací naleznete na www.pisecan.cz a na plakátech na výlepových plochách.

Vstupné zdarma

Místa konání:

17.–19. srpna 2017 Palackého sady,

20. srpna 2017 Městský ostrov

Datum lokální premiéry: 17. srpen 2017

Informace o akci a jejím konání