PŘEDPLATNÉ |A| ~ podzim 2017

Galerie

Předplatné na podzim 2017 pro skupinu A obsahuje tato představení:

3D Company Praha

Daniel Glattauer, Ulrike Zemme

DOBRÝ PROTI SEVERÁKU

Romantická tragikomedie je adaptací rakouského románu v e-mailech, který vyšel v roce 2006 a okamžitě se stal knižním bestsellerem.

Emmi Rothnerová chtěla přes internet zrušit předplatné časopisu Like. Kvůli překlepu ale její e-mail dostane Leo Leike. Protože Emmi mu dál posílá e-maily, upozorní ji Leo na její omyl. Začne tak nezvyklá korespondence, jakou lze vést jen s osobou naprosto neznámou. Na tenkém ostří mezi absolutním neznámem a nezávaznou intimitou se oba víc a víc sbližují, až si nakonec musí nevyhnutelně položit otázku: snesly by milostné city, které rozkvetly v e-mailech, osobní setkání? A co by se stalo, kdyby ano.

Podstatné však je, že herci autenticky a zdárně zprostředkují příběh plný vtipných i dojemných okamžiků, který má moc diváky zasáhnout a obohatit.

Z jeviště mohou „Dobrý proti severáku“ znát diváci LiStOVáNí.

Režie: Martin Vokoun

Hrají: Anna Fixová, Daniel Bambas


Divadlo Petra Bezruče Ostrava

Jaroslav Havlíček

PETROLEJOVÉ LAMPY

Divadelní adaptace známého románu, proslaveného také filmem Juraje Herze se soustřeďuje na osud Štěpánky, dcery stavitele Kiliána, která se bouří proti maloměstským konvencím, a proto dlouho nenachází ženicha. Vedle rodiny úspěšného Kiliána je tu rodina jeho švagra Maliny hospodařící na prokletém statku Vejrychovce, kterou táhne ke dnu nezdárný syn Pavel. Protnutí osudů obou zmíněných postav tvoří jádro inscenace.

Prvotřídní inscenace nabitá emocemi a výbornými hereckými výkony.

Druhá nejlepší inscenace roku 2014 v prestižní anketě Divadelních novin, Lukáš Melník, představitel role Pavla Maliny, získal Cenu Thálie 2014 pro činoherce do 33 let.

Režie: Martin Františák

Hrají: Sylvie Krupanská, Lukáš Melník, Karel Čepek, Dušan Urban, Norbert Lichý, Kateřina Krejčí, Josef Jelínek/Vojtěch Říha, Ondřej Brett, Markéta Haroková, Michal Sedláček, Pavla Gajdošíková, Přemysl Bureš/Stanislav Šárský, Jiří Müller, Marcela Čapková...


Pantheon production Praha

Liz Lochhead

PERFECT DAYS

Romantická a svižná komedie nejen o ženách a nejen pro ženy. Úspěšná kadeřnice Barbs má na první pohled úplně všechno: prosperující firmu, popularitu, exkluzivní byt, přátele a pečlivou matku. Ovšem jedno jí chybí – nějak nestihla mít dítě a zbývá jí posledních pár let, kdy se to musí podařit. Jenže manželství se jí rozpadlo, nejbližší přítel je homosexuál a potencionální otcové z nejrůznějších důvodů selhávají a biologické hodiny bijí jako o závod?

Hra Perfect days je vtipným důkazem toho, že život pro nás vždy chystá něco úplně jiného, než si plánujeme.

Režie: Petr Kracík

Hrají: Lenka Vlasáková, Jan Dolanský, Jan Hofman, Dana Syslová, Petra Jungmanová, Vilém Udatný


Divadlo Na Jezerce Praha

Mark Leiren-Young

Shylock

Před diváky předstoupí s monologem ze Shakespearova Kupce benátského herec Jon v masce proslulého Žida Shylocka. Když náhle přejde do civilního projevu, pochopíme, že jsme na bouřlivé besedě s diváky, která následuje po posledním představení této hry na nejmenovaném divadelním festivalu, kde se měla hrát ještě čtrnáct dní. Vedení festivalu ji však po vášnivých protestech, které inscenátory a hlavně Jona, představitele Shylocka, obviňovaly z antisemitismu, ze strachu náhle stáhlo z repertoáru a její uvádění předčasně ukončilo. Vzrušující hra s diváky se v určitých momentech stává drsnou obžalobou absolutizované politické korektnosti, která může páchat nedozírné škody nejen v oblasti umění.

Uvidíte strhující a nesmírně zábavnou hru s mimořádným hereckým výkonem Milana Kňažka, který za tuto roli obdržel Cenu Thálie 2016.

Režie: Radek Balaš

Hrají: Milan Kňažko (hraje česky)


Pražský komorní balet

MYSTERIUM ČASU

MYSTERIUM ČASU

Tři inscenace, tři mladí talentovaní choreografové tvořící na hudbu českých hudebních skladatelů. Autoři představí své rozdílné chápání faktoru času.

TEĎ²

Žít, znamená být vnímán. Poznat sami sebe očima druhého. Nalézt nesmrtelný život, v následcích slov a činů, jež prostupují věčností. (podle Davida Mitchella)

Choreografie: Ondřej Vinklát

Hudba: Marek Pavlíček

CHVILKA POEZIE

Žít, znamená být vnímán. Poznat sami sebe očima druhého. Nalézt nesmrtelný život, v následcích slov a činů, jež prostupují věčností. (podle Davida Mitchella)

Choreografie: Marek Svobodník

Hudba: Jaroslav Ježek a Bedřich Nikodém

NEVERMORE - doprovodný film k choreografii Chvilka POEzie

Režie: Marek Svobodník a Martin Svobodník 

MYSTERIUM ČASU

Taneční inscenační pojetí Hany Polanské Turečkové zkoumající časoprostor jako zcela samozřejmý faktor, kdy nic se nezdá jistější než nezvratná, neopakovatelná posloupnost událostí v přírodě i dějinách, poukazující na teorii relativity i na filozofické otázky týkající se naší minulosti a hloubky vesmíru, zrození života a jistoty smrti.

Choreografie: Hana Polanská Turečková

Hudba: Miloslav Kabeláč (1908–1979) - Mystérium času, op.31;

Délka akce: 120 minut

Informace o akci a jejím konání