PŘEDPLATNÉ |B| ~ podzim 2017

Galerie

Předplatné na podzim 2017 obsahuje pro skupinu B tato představení:

Pantheon production Praha

Axel Hellstenius

CHVÁLA BLÁZNOVSTVÍ

Komediální příběh o dvou přátelích, jež spolu sdíleli pokoj v ústavu pro duševně choré, a kteří stojí před velkou výzvou začít společný život mimo stěny léčebny. Navzdory vážnosti tématu je divák humornou a velmi odlehčenou formou konfrontován s nástrahami, které Ellinga (Martin Hoffman) a Kjella Bjarna (Filip Blažek) na této komplikované cestě za normálním životem potkávají: touha po ženě, lásce, přátelství v kontrastu se strachem a osamoceností obou hlavních hrdinů.

Elling a Kjell stojí na prahu nového „opravdového“ života...

Režie: Jakub Nvota

Hrají: Filip Blažek, Martin Hofmann, Michal Slaný, Lenka Zahradnická, Šárka Opršálová


Divadlo pod Palmovkou Praha

Éva Pataki

EDITH A MARLENE

Nejslavnější písně zlaté éry šansonu na pozadí dramatických osudů Edith Piaf.

Edith a Marlene je příběhem dvou slavných šansoniérek Edith Piaf a Marlene Dietrich. Autorka hry, maďarská scénáristka, staví do kontrastu dva odlišné způsoby přístupu k životu - na jedné straně chladnou, ukázněnou profesionalitu Marlene Dietrich, na straně druhé plný, vášnivý a intenzivní život Edith Piaf.

Drobná Edith Piaf si podmanila Paříž, božské Marlene Dietrich se klaněl Hollywood. Obě si získaly celý svět. Ve skutečnosti se tyto dvě ženy potkaly jen na pár chvil. Jedna dokázala svět uhranout svým herectvím, druhá dojmout nádherným zpěvem.

Režie: Pavel Pecháček

Hrají: Radek Zima, Jiří Havel, Otto Rošetzký, Václav Vostarek, Kateřina Macháčková, Drahomíra Syrová, Hana Seidlová, Renata Drössler, Barbora Valentová, Karel Vlček, René Přibyl, Ondřej Kavan


A studio Rubín Praha

Kryštof Pavelka

SLAST

Nezáleží na tom, co chcete. Ani proč. Podstatné je, co je důležité pro vás. Slast je mezinárodní firma, která umí plnit přání vtělená do podoby atraktivní ženy. Ale není to, jak se na první pohled může zdát, když do bílých křesel se sklenkou sektu s plovoucí rudou jahodou usednou dva poněkud nervózní zájemci. Pro jednoho je vyvrcholením stát se slavným, druhý už známý je a ocenil by klid. Dokáží si splnit svůj sen?

Inscenace Slast se ironickým pohledem dívá na hereckou profesi a uměleckou tvorbu jako takovou a zároveň tematizuje, jakou cenu jsou všichni ochotni zaplatit za příslib naplnění osobního štěstí.

Hrají: Ondřej Pavelka, Jakub Prachař, Kristýna Fuitová-Nováková


Filmová a divadelní agentura Praha

Willy Russell

SHIRLEY VALENTIN

Komediální monodrama. Shirley, čtyřicetiletá matka rodiny, se rozhodne na chvíli opustit mnohaletý stereotyp manželského života a vydá se s kamarádkou na dovolenou k moři. Tam jí začíná nový život, nové dobrodružství, ožívají touhy z mládí, které už považovala za ztracené.

Režie: Zdeněk Kaloč

Hraje: Simona Stašová


Studio Dva Praha

Patrik Hartl

LÍBÁNKY NA JADRANU

Komedie o stanování v chorvatském kempu, lásce po padesátce i v pětadvaceti, dvojčatech, prázdninovém opalování, šnorchlování a koloběhu života nejen na Jadranu.

Manželé Eva a Bob si vyjedou připomenout svou svatební cestu, aby se připravili na blížící se každodenní důchodové soužití. Vydrží čelit tak velkému množství společně tráveného volného času? Budou si mít ještě vůbec co říct? A jakou roli během jejich dovolené sehrají mladí milenci, kteří si v kempu postaví stan vedle nich?

Režie: Patrik Hartl

Hrají: Eva Holubová, Bob Klepl, Marika Šoposká, Václav Jílek/Štěpán Benoni

Délka akce: 120 minut

Informace o akci a jejím konání