Dagmar Pecková a Barocco sempre giovane

Dagmar Pecková a Barocco sempre giovane

Galerie

Krásný adventní koncert mezzosopranistky Dagmar Peckové a komorního souboru Barocco sempre giovane.

Dagmar Pecková, světoznámá česká operní pěvkyně, držitelka ceny Thálie, absolvovala pražskou konzervatoř a operní studium v Drážďanech. Během své operní kariéry působila v angažmá v drážďanské Semperoper, Státní opeře v Berlíně a v řadě dalších významných světových scén jako je Stuttgart, Ženeva, Mnichov, San Francisco, Paříž, Barcelona včetně londýnské Královské opery Covent Garden.

V rámci své koncertní činnosti se vystoupila na jevištích významných koncertních sálů v Curychu, Madridu Montrealu, New Yorku, Paříži, Vídni a v řadě další světových metropolí.

Byla hostem mezinárodních hudebních festivalů v Bregenzu, Praze, Salcburku, a San Sebastianu.

Spolupracovala s významnými dirigenty jako je J. Bělohlávek, S. Bychkov, S. Cambreling, P. M. Davies, Ch. von Dohnanyi, Ch. Dutoit, Ch. Eschenbach, V. Fedoseyev, M. Honeck, N. Järvi, Ch. Mackerras, K. Nagano, F. Luisi, L. Pešek, K. Petrenko, G. Prétre, S. Young či W. Sawallisch.

Spolupracovala s prestižními orchestry jako je např. Bamberger Symphoniker, BBC Symphony, Cleveland Sympony, Česká filharmonie, Dresden Philharmonic Orchestra, DSO Berlin, London Symphony, Mũnchner Philharmoniker, NHK Symphony Orchestra Tokyo, Orcherstre de la Suisse Romande, PKF-Prague Philharmonia, Pittsburg Symphony, Orchesters of WDR, SWR, MDR a NDR, Philharmonisches Staatsorchester Hamburg, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, RSO Frankfurt, Staatskapelle Berlin, Staatskapelle Dresden, Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK, The Philharmonia, Tonhalle Zũrich, Wiener Philharmoniker, Wiener Sinfoniker, Barocco sempre giovane ad.

V roce 1999 obdržela Dagmar Pecková cenu Thálie v oboru opera za roli Carmen v inscenaci pražského Národního divadla.

Barocco sempre giovane (Baroko stále mladé) je komorní soubor složený ze špičkových mladých českých profesionálních hudebníků. Byl založen v roce 2004. Původně se specializoval na interpretaci skladeb vrcholného baroka (odtud název souboru), dnes však jeho repertoár obsahuje skladby všech slohových období, včetně hudby 21. století. V premiéře provedl i řadu skladeb současných autorů.

Soubor je zván na významné domácí i zahraniční hudební festivaly, jeho koncerty vysílaly televizní i rozhlasové stanice, nahrává na CD a pořádá vlastní abonentní řady koncertů.

Barocco sempre giovane spolupracuje s předními českými i zahraničními umělci. Zvláštní pozornost věnuje spolupráci s mladými umělci, laureáty významných mezinárodních soutěží, zejména s vítězi soutěží Pražského jara, soutěže Fritze Kreislera ve Vídni, královny Alžběty v Bruselu, Bachovy soutěže v Lipsku a Čajkovského soutěže v Moskvě.

Pořádá Centrum kultury města Písek.

Vstupenky si můžete zakoupit v pokladně Kulturního domu, pokladně DFŠ (Senior point) nebo na www.centrumkultury.cz a 1 hodinu před začátkem představení v pokladně divadla.

Informace o akci a jejím konání