Duo Adamus & Káčerková ~ koncert pro varhany a hoboj

Duo Adamus & Káčerková ~ koncert pro varhany a hoboj

Galerie

Jan Adamus ~ hoboj, anglický roh

Michaela Káčerková ~ varhany


Jan Adamus patří k významným osobnostem současné klasické hudby. Jeho činnost směřuje od hry na hoboj, přes dirigování až k hudební vědě. V roce 1977 zazářil v soutěži Pražského jara, kde obdržel první cenu ve hře na hoboj. Prvenství v této soutěži mu otevřelo cestu na významná evropská i světová pódia. Koncertoval např. v Salzburgu (Festspielhaus), v Mnichově (Am Gasteig), v Norimberku (Meistersingerhalle), ve Španělsku, na Kubě, ve Spojených arabských Emirátech atd. Spolu s Josefem Sukem vystoupil v Rudolfinu ve Dvořákově síni na Mezinárodním festivalu Pražské jaro. Rovněž s Josefem Sukem natočil vůbec první CD v tehdejším Československu. V současnosti se Jan Adamus věnuje také dirigování. Studoval soukromě u Leoše Svárovského, profesora pražské AMU. Je také činný v oblasti organizování koncertů - v roce 2013 působil jako umělecký ředitel „Festivalu Mitte Europa“. Jeho vědecko-objevitelská činnost našla uplatnění ve vydavatelství „Edition Kunzelmann“ ve Švýcarsku, kde vyšly tiskem Hobojové koncerty Carlo Besozziho a Josefa Rejchy.

Michaela Káčerková je výraznou osobností nastupující mladé generace českých varhaníků.

Varhany vystudovala na Pražské konzervatoři (Prof. Jan Hora), dále na Akademii múzických umění v Praze (Prof. Jaroslav Tůma) a na Hochschule für Musik und Theater Felix Mendelssohn Bartholdy Leipzig (Prof. Stefan Engels – varhany, Prof. Tobias Schade – cembalo). Během studia se zúčastnila mnoha mistrovských kurzů pod vedením významných pedagogů (Harald Vogel, Martin Sander, Lorenzo Ghielmi, Olivier Latry, Ludger Lohmann) a získala ocenění na domácích i zahraničních interpretačních soutěžích.

Věnuje se pravidelné koncertní činnosti a spolupracuje s mnoha sbory, sólisty, orchestry a barokními ansámbly (Symfonický orchestr Českého rozhlasu, Camerata Baroque Ensemble, orchestr Národního divadla v Praze, Capella Regia, Bach-Collegium, Art N). Její repertoár zahrnuje hudbu všech stylových období od renesance až po současnou tvorbu. Jako sólistka vystoupila na koncertech v České republice, Německu, Rakousku, Itálii, Francii, Anglii, USA a Japonsku.

Od roku 2014 působí jako umělecká ředitelka Mezinárodního varhanního festivalu Karlovy Vary.

Vstupné 120 Kč v předprodeji, 140 Kč na místě, senioři 100 Kč v předprodeji.


Datum lokální premiéry: 24. září 2017

Informace o akci a jejím konání