Blanka Šrůmová, Jan Sahara Hedl a Něžná noc

Galerie

Písničky, skupina i album, to všechno vzniklo vlastně náhodou díky osobnímu setkání rockového písničkáře Jana Sahary Hedla se zpěvačkou Blankou Šrůmovou.

Osobní partnerství v krátké době vyústilo ve vznik společné formace Něžná noc, která již tři roky úspěšně koncertuje a nyní představuje současny repertoár na albu Neměj strach, které vyšlo na podzim 2016, a již v lednu 2017 bylo oceněno časopisem Rock and Pop jako Album roku. Blanka Šrůmová, byvalá frontwomanka Tiché dohody, legendární rockové skupiny 90. let, v roce 2014 ze své domovské kapely po mnoha letech definitivně odešla, a dnes ji lze vidět pouze jako zpěvačku Něžné noci.

Jan Sahara Hedl, kromě svého dřívějšího působení ve skupině Precedens, publikoval svoje zatím poslední sólové album s názvem Matka Zebra před patnácti lety. Letos byl také nominován Radiem Beat na titul Osobnost roku. Oba interpreti mají za sebou desítky úspěšnych a mnohdy až legendárních alb. Novy repertoár je Saharovym návratem od bigbeatu k jeho kořenům – k písničce jako příběhu. Náladově album působí jemně až komorně, vyznění písní s typickym saharovskym slovníkem odráží i ne vždy lehká období osobního života, kterymi oba tvůrci Něžné noci prošli. Kapela hraje ve složení: Ivan Kadaňka (ds), Martin Schneider (bg) a Ondřej Ekrt (guit).

Pořádá Divadlo Pod čarou


Datum lokální premiéry: 22. září 2017

Informace o akci a jejím konání