Kamil Střihavka & Leaders! ~ akustický koncert

Kamil Střihavka & Leaders! ~ akustický koncert

Galerie

Akustický koncert Kamila Střihavky a skupiny Leaders!

Kamil Střihavka - rocková legenda oslovující již dvě generace fanoušků, majitel nezaměnitelného a fenomenálního hlasu v muzikálových rolích – zahraje na akustickém koncertě s kapelou Leaders!

Nenapodobitelný a výjimečný hlas Kamila Střihavky se rozezní v píseckém Divadle Fráni Šrámka v Písku ve středu 6. prosince na vánočně laděném akustickém koncertě, který doslova hladí po duši.

A co řekl Kamil Střihavka na projekt akustického turné při jeho vzniku v roce 2014?

„Ano, je to skutečně moje první akustické turné a jsem rád, že jsem se k tomuto kroku odhodlal. V minulých letech jsem si s myšlenkou o akustickém setu dost zahrával, ale nenacházel jsem ten správný „klíč“ a důvod celou věc zrealizovat. Až do loňského léta... Volal jsem si s mým mladším kolegou, který je nejen aktivním muzikantem, ale i zvukovým inženýrem v nahrávacím studiu. Ptal jsem se, jak se daří a jestli točí u sebe ve studiu nějaké nové desky. Odpověděl mi, že desky se už moc netočí, spíš singly, nebo SP-čka (což jsou zkrácené verze cédéček - max. čtyři písně). Pak se mě zeptal, jestli si dovedu představit, že by si v dnešní době někdo poslechl v kuse celou desku, což je podle jeho názoru snad ještě horší představa, než si přečíst knížku. Dost jsem se vyděsil a nakonec se rozhodl, že akustické koncerty přeci jen zrealizuji. Jde o to, že návštěvník takového komorního koncertu má jedinečnou možnost, poslechnout si v pohodlí polstrované sedačky víc než jednu desku, a to v mnohem nižší hlukové hladině, než jsou rockové koncerty „na stojáka“… A v dnešní neutěšeně, uspěchané době se prostě zastavit a poslechnout si příběhy, které se společně s emocemi formou písní snažíme vyprávět.“

Jaké je složení skupiny Leaders!?

Sestava Leaders!, která v tomto složení hraje pouze na akustických koncertech, je Štěpán Eliáš (klávesy, Fender piano), Petr Henych (akustické kytary), Martin Ivan (kontrabas), Patrik Sas (bicí nástroje), Markéta Podhajská (perkuse), Ondřej Klímek (saxofony, flétny aj.) a David Babka (steel kytara).

A co vzkazuje Kamil Střihavka těm, kteří váhají, zda na váš akustický koncert vyrazit?

„Tak za prvé budou mít jedinečnou možnost vidět a hlavně slyšet mou maličkost v polohách, které pro mě nejsou zcela typické a za druhé, pokud dokáží vyměnit pro jeden večer blikající obrazovky za živou produkci, dostanou nemalou dávku emocí, které hudba dokáže spolehlivě přenášet na nás všechny.“

Délka akce: 120 minut
Datum lokální premiéry: 6. prosinec 2017

Informace o akci a jejím konání