Vánoční prodejní výstava 2017

Vánoční prodejní výstava 2017

Jako každý rok, po dobu patnácti let, i letos se návštěvníci mohou těšit na Vánoční prodejní výstavu. Tradiční benefiční akce, kterou pořádá KOČÍ a.s., už má v předadventnídobě svoje místo v píseckém kině Portyč. Zahájíme ve středu 29. listopadu.

PÍSEK – Po dvanáct dní si budou moci návštěvníci kina prohlédnout a zakoupit originální výrobky s převážně vánoční tématikou z rukou zdravotně či sociálně handicapovaných klientů Domova pro osoby se zdravotním postižením Zběšičky, Denního a týdenního stacionáře Duha Písek,Dětské psychiatrické nemocnice Opařany a Městské středisko sociálních služeb Písek.

Slavnostní vernisáž, na kterou jsou zváni všichni, kdo chtějí pořídit nevšední dárek či adventní výzdobu a přispět tím na další tvorbu vystavujících organizací, se uskuteční ve středu 29. listopadu od 16:30 hodin. Zahájením provede moderátor Českého rozhlasu Luboš Voráček a hudebně vystoupí dětský soubor zobcových fléten Rondo (ZUŠ Písek). Chybět nebude tradiční sladký raut s teplými nápoji. Od 17 hodin se v kinosále bude promítat pásmo pohádek „Nové české animáčky“ pro děti i rodiče s možností přispět do kasičky na dobrovolné vstupné, které se opět rozdělí mezi vystavující organizace.

Výstava pak bude otevřená každý den v době promítání kina. Ukončení je naplánováno na neděli 10. prosince s odchodem posledních návštěvníků večerního představení. „Každý rok náš domov i domácnosti mých příbuzných zkrášluje originální vánoční výzdoba zakoupená právě zde. Věřím, že každý příchozí si mezi výrobky najde něco, co se mu bude líbit, a zakoupením toho přispěje na dobrou věc,“ vyzývá k návštěvě dobročinné akce Ing. Tomáš Kočí, ředitel KOČÍ a.s.

Akci pořádá KOČÍ a.s. Partnery akce jsou Centrum kultury města Písek, Hotel OtavArena, inzertní magazín ZIP inzert a Reklamní agentura MiradiX.

Fakta z historie Vánoční prodejní výstavy

První Vánoční prodejní výstavu uspořádala KOČÍ a.s. v roce 2003. Přímým prodejem se tehdy vydělalo 19 tisíc korun. V úvodních třech ročnících byla navíc využívána také forma dražby.

Vloni začínala výstava 23. listopadu a trvala dvanáct dní. Tehdy se celkově prodaly výrobky za 42 581 korunu a na dobrovolném vstupném se vybralo 3 116 korun.

Součet výdělků ze všech čtrnácti ročníků Vánoční prodejní výstavy byl i s dobrovolným vstupným a finančními dary 1 215 000 korun.

Pořádá firma Kočí, a. s.

Datum lokální premiéry: 29. listopad 2017

Informace o akci a jejím konání