Trubadúr ~ zájezd do DK Metropol

Trubadúr ~ zájezd do DK Metropol

Galerie

Za kulturou do Jihočeského divadla s dopravou zdarma!

Divadelní zájezd do Českých Budějovic na představení Trubadúr.

Jihočeské divadlo připravilo ve spolupráci s Centrem kultury města Písek projekt s názvem Za kulturou do Jihočeského divadla s dopravou zdarma. Zakoupíte-li si vstupenku na Verdiho operu Trubadúr s termínem představení 2. prosince 2017 od 17:00 hodin v DK Metropol v Českých Budějovicích, odvezeme vás na toto představení autobusem zdarma.

Při nákupu vstupenky na pokladně v Kulturním domě nebo v předprodeji v Divadle Fráni Šrámka nahlásíte i svůj zájem o využití dopravy do Českých Budějovic a po představení zpět do Písku. Doprava je zdarma, autobus bude vyjíždět v sobotu 2. prosince ve 14.00 od Kulturního domu v Písku.

Před představením máte možnost navštívit Adventní trhy na náměstí Přemysla Otakara II. Cena vstupenky s dopravou zdarma je 270 Kč, na pokladně KD lze po předchozím nahlášení uplatnit slevu pro studenty, ZTP a ZTP/P.

Kapacita míst v autobuse je omezena. Délka představení je 2,5 hodiny.

V roce 2018 pro Vás připravujeme činoherní představení "Je úchvatná" a to opět s dopravou zdarma.

~

Verdiho opera Trubadúr v režii uměleckého šéfa opery Jihočeského divadla se těší velkému diváckému úspěchu. Svoji premiéru měla v lednu tohoto roku.

W. Seledec pro rakouský deník ZurZeit napsal: „Je obdivuhodné, čeho Jihočeské divadlo v Českých Budějovicích dosáhlo v oblasti velké italské opery. Potlesk obecenstva byl zcela zasloužený a trval náležitě dlouho.“

Operu uvádíme v originálním znění s titulky. Kromě českých sólistů se v hlavních rolích představní pěvci z Japonska, Portorika, Itálie, Bulharska a Ukrajiny. Jako Leonora se představí YukikoKinjo nebo Jana Šafář Doležílková, v roli Manrica se střídají LázaroCalderón a Paolo Lardizzone, roli hraběte z Luny ztvárňují sólista opery JD Alexandr Beň a bulharský barytonista KrumGalabov, v basové roli Ferranda vystoupí Josef Škarka nebo Jan Šťáva. Klíčovou úlohu cikánky Azuceny zpívají dvě mezzosopranistky – v JD dobře známá Šárka Hrbáčková a nová tvář Eliška Weissová, jedna z nejvýznamnějších současných českých mezzosopranistek.

Komedie věhlasného britského dramatika Petera Quiltera se soustředí na nejslavnější období kariéry Florence Jenkinsové, která od dětství toužila po hudební kariéře přesto, že neuměla zazpívat ani notu a neměla žádný smysl pro rytmus. Byla však přesvědčena o svém koloraturním sopránu a absolutním sluchu. Spolu s ní přivádí autor na jeviště podobně excentrické postavy: věrného životní partnera St. Claira - neúspěšného anglického herce, svéráznou přítelkyni Dorothy a španělskou kuchařku Maríu, ale i „obránkyni hudby“ a rozhořčenou kritičku Florence paní Verindah-Gedgeovou. Do neuvěřitelné osobnosti Florence se nakonec zamiluje i zprvu zděšený klavírista McMoon, který s ní ve hře projde nahráváním v MelotoneRecording Studiu, koncertem v hotelu RitzCarlton, až po závěrečný neuvěřitelný triumf ve vyprodané Carnegie Hall.

Náročnou interpretaci falešného zpěvu i své komediální mistrovství na českobudějovické scéně předvede mnohonásobná držitelka Jihočeských Thálií, oblíbená Daniela Bambasová. V roli klavíristy McMoona se představí Martin Hruška, v roli St. Claira Jan Dvořák. Dále uvidíte Jaroslavu Červenkovou jako Dorothy, Teresu Brannu jako Maríu a Lenku Krčkovou v roli paní Verindah-Gedgeové.

Využijte tedy jedinečnou nabídku, kupte si svoji vstupenku a nechte se za kulturou do Budějovic odvézt zdarma. Svozový autobus se zastávkami v Písku a Vodňanech Vás po představení bezpečně dopraví zase zpět domů. Bližší informace vám rádi sdělíme v centru kultury města Písek nebo v pokladně Jihočeského divadla.

Jihočeské divadlo má zájem dostát přívlastku „jihočeské“, který má v názvu, a přilákat na svá představení diváky i ze vzdálenějších míst regionu. Proto připravilo tento pilotní projekt s názvem Za kulturou do Jihočeského divadla s dopravou zdarma ve spolupráci městem Písek a dalšími jihočeskými městy.

Pokud byste rádi využili některou z výše uvedených slev (studentská apod.), přijďte na pokladu KD, kde vám zlevněnou vstupenku rádi prodáme.

Délka akce: 90 minut
Datum lokální premiéry: 2. prosinec 2017

Informace o akci a jejím konání