DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ JARO 2018 |B|

DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ JARO 2018 |B|

Galerie

Na jarní divadelní sezónu 2018 jsme pro vás ve skupině B připravili následující představení:

Radim Vizváry

SÓLO

Best of z pantomimické tvorby Radima Vizváry.

Radim Vizváry je známý český mim, performer, režisér, pedagog a choreograf, který patří mezi jednu z nejvýraznějších mezinárodně uznávaných osobností současného mimického divadla v Evropě.

Od klasické pantomimy k butó, od fyzické komedie až po současné mimické divadlo. Jeho pantomima je moderní, čistá a aktuální.

A i když se nechává ovlivňovat jinými styly, nakonec se vždy vydává vlastní cestou. Radim Vizváry získal cenu Thálie 2016 za mimořádný jevištní výkon v kategorii balet, pantomima nebo jiný tanečně dramatický žánr v představení SÓLO.

Režie, koncept a hraje: Radim Vizváry


Agentura Harlekýn Praha

Israel Horovitz

DRAHÁ MATHILDA

Tragikomický příběh osudové lásky

Mathilda, šarmantní francouzská dáma, a její dcera Chloé, učitelka jazyků, žijí v pařížském bytě s výhledem na Lucemburské zahrady. Jejich život se změní v okamžiku, kdy do jejich uzavřeného vesmíru vstoupí Američan Mathias Gold, kterému otec odkázal jedinou věc: právě tento luxusní byt v Paříži. Začíná nevšední herecký koncert s téměř detektivní zápletkou, která nenechá publikum v průběhu celé hry chladným…

Režie Otakar Kosek

Hrají: Daniela Kolářová, Ilona Svobodová, Luboš Veselý

> Israel Horovitz patří k nejúspěšnějším a nejproduktivnějším americkým autorům. V roce 2007 zatleskal repríze této svojí hry v pražském paláci Blaník (Příliš drahá Mathilda v obsazení Jiřina Jirásková, Vladimír Dlouhý a Veronika Freimanová).


Městské divadlo Mladá Boleslav

Jeffrey Hatcher

KRÁSKA NA SCÉNĚ

Historická freska s aktuálním tématem lidské identity.

Odehrává se v Londýně v roce 1662, kdy král Karel II. vydává zákaz hraní ženských postav mužskými herci. Edward Kynaston, herec, který je na vrcholu díky svým ženským hrdinkám, začíná hrát zásadní hru svého života.

Co když žije skutečný život jen na prknech s vůní divadelních šminek a v reálném životě je jen bezradným pozorovatelem?

To vše ve světě, který se stal navíc nelítostným a bez náznaku soucitu či pochopení. „Jako žena mohu být i tím, čím nemohu být jako muž“.

Režie: Petr Mikeska

Hrají: Daniel Bambas, Hana Marie Maroušková, Malvína Pachlová,

Roman Teprt, Petr Prokeš, Alena Bazalová, Martin Hrubý,

Ivo Teimer a další

> Životní výkon výborně zvoleného hostujícího Daniela Bambase (Vinohradské divadlo), jenž přesně zachytil Edwardovo rozpolcení i osobní drama…


Divadlo v Rytířské Praha

Eric Assous

MŮJ NEJLEPŠÍ KAMARÁD

Inteligentní, důvtipná a vynalézavá situační komedie plná nečekaných situací. Bernard a Phillippe jsou nejlepší přátelé. Zatímco Phillippe je dobrák od kosti, peněz nemá nazbyt a žije celkem spokojený život se svou přítelkyní, Bernard je ctižádostivý a sobecký narcis, který získal skvělé místo v rodinném podniku své ženy. Manželce je nevěrný a svou milenku navíc přivede do jiného stavu. Kdyby se o tom jeho žena dozvěděla, přišel by o všechno, a tak požádá svého kamaráda o pomoc.

Chudák nevinný Phillippe se tak dostane do začarovaného kruhu Bernardových lží, intrik a úskoků, dokonce se od něj odstěhuje i jeho přítelkyně...

Režie: Jakub Nvota

Hrají: Aleš Háma, Petr Motloch, Tereza Kostková, Nela Boudová, Michaela Sejnová / Lucie Okonová


Divadlo Rokoko Praha

Věra Mašková, Pavel Khek

ČAPEK

Neobyčejný lidský příběh na pozadí novodobých českých dějin.

Inscenace sleduje poslední chvíle života velkého spisovatele a velkého člověka, který musí na sklonku života čelit zbabělosti, malosti a nenávisti národa, který tolik miloval, a pro nějž tolik udělal. Hra o zoufalém zápase dobrého a čestného člověka s přesilou, jež ho nakonec udolala jen o malou chvíli dřív, než se naplnily všechny katastrofy, před kterými varoval.

Jak aktuální téma i dnes!

Inscenace Čapek tak rozhodně není jen pouhým biografickým představením, ale velmi působivým a emocemi nabitým dílem, které rozhodně stojí za zhlédnutí.

Režie: Pavel Khek

Hrají: Jiří Hána, Milan Kačmarčík, Máša Málková, Stanislava Jachnická, Viktor Dvořák, Hana Doulová, Jan Vlasák, Petra Tenorová, Aleš Bílík, Michael Vykus, Petr Klimeš, Jan Řezníček


Jak získat předplatné:

→ STÁLÍ PŘEDPLATITELÉ:

obnovte si svou abonentku (i se svým oblíbeným sedadlem) z minulého předplatného jednoduše tak, že nám to napíšete e-mailem na adresu divadlo@centrumkultury. cz

(případně nám pošlete poštou vyplněnou přihlášku, kterou naleznete na druhé straně této skládačky), a to do 14. prosince 2017.

→ NOVÍ ZÁJEMCI O PŘEDPLATNÉ:

zbývající volná místa dáme cca od 19. prosince do on-line prodeje a předprodeje na pokladnách Centra kultury města Písek.

Zakoupenou (on-line) vstupenku na celé předplatné vám pak na začátku divadelní sezóny vyměníme za klasickou abonentku (na pokladně KD, případně před prvním představením přímo v DFŠ).


Datum lokální premiéry: 10. leden 2018

Informace o akci a jejím konání