DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ JARO 2018 |A|

DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ JARO 2018 |A|

Galerie

Na jarní divadelní sezónu 2018 jsme pro vás ve skupině A připravili následující představení:

Divadlo Bez zábradlí Praha

Bernard Slade

KAŽDÝ ROK VE STEJNOU DOBU

Osudové setkání dvou lidí (on ženatý, ona vdaná) přeroste v celoživotní lásku a každoroční několikadenní nevěru. Milostná komedie s mnoha půvabnými momenty neobvyklým způsobem dokumentuje vývoj americké společnosti v průběhu třiceti let

Režie: Jiří Menzel

Hrají: Veronika Freimanová, Zdeněk Žák


Klicperovo divadlo Hradec Králové

Istvan Örkeny

KOČIČÍ HRA

Proslulá tragikomedie o stárnutí, lásce, vášni k životu, sesterské blízkosti a hlavně nezdolném optimismu!

Erži Orbánová se jen tak životu nevzdává, i když je na něj vlastně sama. Její sestra žije už šestnáct let upoutaná na své kolečkové křeslo v západním Německu. Ale je tu láska k bývalému opernímu pěvci Viktoru Molnárovi, za kterou Erži nekompromisně bojuje, a důležitou roli hraje také sousedovic kočka. Nejen proto, že hlavní hrdinka se baví napodobováním kočičího mňoukání, ale je vlastně mottem celé hry.

Užijte si životní příběh sester Szkallových, nejkrásnějších dívek z městečka Leta, okres Szolnok.

Režie: Tereza Karpianus

Hrají: Pavla Tomicová / Jitka Smutná, Zora Valchařová-Poulová, M. Nováková, P. Výtvarová Krausová, N. Řehořová, J. Tvrdík, J. Bílek, M. Kleplová, V. Prokeš, / Petr Matyáš Cibulka

> Oblíbený maďarský prozaik a dramatik István Örkeny napsal svou Kočičí hru v roce 1963. V roce 1974 vznikla v Národním divadle legendární inscenace s Danou Medřickou a Vlastou Fabiánovou, která dosáhla neuvěřitelného počtu 403 repríz.


Divadlo Kalich Praha

Torben Betts

KOČKA V OREGANU

Jedna z nejúspěšnějších současných londýnských komedií nabízí spoustu humoru i vážného citu a velké příležitosti pro výjimečně obsazený čtyřlístek herců. Střet jemných velkoměstských intelektuálů s venkovskou zemitostí, dávné ambice, sny, touhy a v neposlední řadě vzájemné předsudky.

Na tak pestré paletě témat staví tato konverzačně-situační komedie, která pojmenovává zdaleka nejen humorné aspekty naší současnosti a staví na precizních dialozích.

Režie: Lída Engelova

Hrají: Barbora Hrzánová, Radek Holub, Lenka Vlasáková, Zdeněk Velen

> Hra se stala hned po své londýnské premiéře v roce 2014 obrovským diváckým hitem a její uvedení provázely i recenze plné superlativů.


Jihočeské divadlo České Budějovice

Maria Goos

OPONA!

Komedie o lásce od Marii Goos.

Richard, herec a režisér v jedné osobě a navíc divoch se zálibou v alkoholu, chystá premiéru. Jeho herecké partnerky před ním ale utíkají jedna za druhou. Jako poslední záchrana se objeví Lies, Richardova dávná kolegyně a láska, teď šťastně provdaná za úspěšného lékaře. Na jevišti to jde skvěle, ale v zákulisí to brzy začíná vřít…

Režie: Jana Kališová

Hrají: Věra Hlaváčková, Petr Halíček

> Hra Opona! (v originále Doek!), kde všechny postavy hrají pouze dva herci, měla úspěšnou premiéru v říjnu 2010 v Městském divadle v Haarlemu. Představení získalo v roce 2011 cenu AVRO Toneel Publiekprijs, která je udělována samotnými diváky.


Divadlo v Dlouhé Praha

Sue Townsend, Miroslav Hanuš

TAJNÝ DENÍK ADRIANA MOLEA VE VĚKU 13 a 3/4

Hudební retro inscenace pro celou rodinu podle světového bestselleru.

Úsměvný příběh o nástrahách dospívání. Matka Pauline, otec George a syn Adrian Moleovi. A také jejich babička May s radikálními názory. Na první pohled normální rodinka. A také spolužáci, spolužačky, sousedé a známí. Rok a čtvrt dospívání Adriana Molea, britského puberťáka. Nejtěžší okamžiky v životě, které zažil každý z nás, dětství mizí v dáli, hormony se bouří, rodiče se rozvádějí a navíc ty problémy s pletí...

„Láska a big beat jsou to jediné, co mě chrání před šílenstvím…“

Texty písní a režie: Miroslav Hanuš

Hrají: Martin Matějka, Marie Poulová, Eva Hacurová, Pavel Tesař, Jaroslava Pokorná, Jiří Wohanka, Čeněk Koliáš, Marie Turková, Jan Meduna, Milan Potoček, Pavel Lipták, Tomáš Makovský


Jak získat předplatné:

→ STÁLÍ PŘEDPLATITELÉ:

obnovte si svou abonentku (i se svým oblíbeným sedadlem) z minulého předplatného jednoduše tak, že nám to napíšete e-mailem na adresu divadlo@centrumkultury. cz

(případně nám pošlete poštou vyplněnou přihlášku, kterou naleznete na druhé straně této skládačky), a to do 14. prosince 2017.

→ NOVÍ ZÁJEMCI O PŘEDPLATNÉ:

zbývající volná místa dáme cca od 19. prosince do on-line prodeje a předprodeje na pokladnách Centra kultury města Písek.

Zakoupenou (on-line) vstupenku na celé předplatné vám pak na začátku divadelní sezóny vyměníme za klasickou abonentku (na pokladně KD, případně před prvním představením přímo v DFŠ).

Informace o akci a jejím konání