Ples kadetů, Dům Bernardy Alby ~ Bohemia Balet

Ples kadetů, Dům Bernardy Alby ~ Bohemia Balet

Bohemia balet opět přijíždí do Písku.

Taneční konzervatoř hlavního města Prahy, pod vedením uměleckého ředitele Jaroslava Slavického, se tentokrát představí s baletem Ples kadetů a Dům Bernardy Alby.

Ples kadetů

Choreografie: I. V. Psota, Sylphida a Skot: Jaroslav Slavický

Hudba: Johan Strauss ml.

Variace modré schovanky: David Lichine

Nastudování: Kateřina Slavická

Baletní jednoaktovka nám nechá nahlédnout do dívčího internátu při oficiální návštěvě mladých kadetů. Klasickou baletní technikou vykreslí spousty humorných momentů, které jsou, i díky hudbě Johana Strausse ml., jako bublinky šampaňského.

Dům Bernardy Alby

Hudba: hudební koláž

Choreografie, kostýmy: Hana Litterová

Asistentka choreografie: Alena Drapalíková

Hana Litterová zpracovala děj dramatu Dům Bernardy Alby španělského spisovatele Garcia Llorky. V taneční zkratce vyjádřila tragický děj odehrávající se na pozadí potlačované touhy a milostného citu, který vyústí v rodinnou tragédii.

Jaroslav Slavický/1948/, umělecký ředitel. Po studiích na tanečním oddělení Konzervatoře v Praze /63-67/, obdržel státní stipendium pro studium na Institutu Vaganovové v Leningradu - ped. Puškin, Bregvadze. Na scéně Národního divadla vytvořil kolem 80 rolí a sólových úkolů. Mezi jeho žáky patří např. Jiří a Otto Bubeníčkovi, Václav Kuneš, Jiří Kylián/, Daria Klimentová /primabalerina English National ballet/, Michal Matys, Jiří Jelínek, Lukáš Slavický – umělecký ředitel baletu JD Č. Budějovice.

Pořádá Centrum kultury města Písek.

Vstupné: 150 Kč, děti a senioři 130 Kč.

Vstupenky si můžete zakoupit v předprodeji v pokladně Kulturního domu, pokladně DFŠ (Senior point) nebo na www.centrumkultury.cz a 1 hodinu před začátkem představení v pokladně divadla.

Délka akce: 70 minut
Datum lokální premiéry: 14. březen 2018

Informace o akci a jejím konání