Pohádka ze staré knihy ~ Divadlo Matěje Kopeckého Praha

Pohádka ze staré knihy ~ Divadlo Matěje Kopeckého Praha

Galerie

Příběh staré vyhozené knihy, jejíž pohádkové postavy se ocitnou ve velkém nebezpečí. Chystá se na ně zlá krysa. Král svolá všechny obyvatele knihy a hledají hrdinu, který by se nebál kryse postavit. Kdo je strašpytel a kdo hrdina dětem poutavou formou zahrají, zazpívají a zatančí manželé Kopečtí a jejich loutky. Nakonec se hrdina najde a jako vždy vše v pohádce dobře dopadne.

Půvabnou formou vyjadřuje hra myšlenku, že i ti nejmenší mohou být velmi odvážní a že v knihách je možné objevit celý svět a přátelství.

Ve výpravné pohádce manželů Kopeckých uvidíte, nejen jak to všechno dopadne, ale i uslyšíte spoustu pěkných písniček. Hraje DIVADLO MATĚJE KOPECKÉHO. Matěj Kopecký je pokračovatelem slavné loutkářské rodiny Kopeckých.

Ocenění za režii a za výpravu na festivalu malých profesionálních divadel pro děti v Havířově 2013.

O výtvarnou stránku pohádky se postaral Jakub Kopecký, scénograf, který byl roku 2008 za svou práci nominován na prestižní Cenu Alfreda Radoka. Jeho práci můžete vidět v současntnosti i na prknech Národního a Stavovského divadla (Krabat/ Čarodějův učeň, Human Locomotion, Don Giovanni)

Úprava textu: Matěj Kopecký

Režie, výprava, loutky: Jakub Kopecký

Hudba: Jan Křížek

Texty písní: Rostislav Novák

Hrají: Mirka a Matěj Kopečtí

Pro děti od 3 let.

Pořádá Centrum kultury města Písek.

Vstupenky si můžete zakoupit v pokladně Kulturního domu, pokladně DFŠ (Senior point) nebo na www.centrumkultury.cz a 1 hodinu před začátkem představení v pokladně divadla.

Délka akce: 50 minut
Datum lokální premiéry: 18. březen 2018

Informace o akci a jejím konání