Večer španělské a jihoamerické hudby

Večer španělské a jihoamerické hudby

Galerie

Komorní duo: Mariia Mikhailova (flétna) a Libor Janeček (kytara)

Mariia Mikhailova ( 1989 ) studovala hru na flétnu na hudebním učilišti v Togliatti ( Ruská federace ). Ve studiu dále pokračovala na Konzervatoři Sobinova v Saratově. Od roku 2012 působila v symfonickém orchestru ve městě Ryazan.

Navštěvovala mistrovské kurzy u vynikajících pedagogů a rovněž se zúčastnila mnoha soutěží ( International competition woodwind instruments v Togliatti atd.) Hrála v různých hudebních projektech např. Mládežnický symfonický orchestr Povolžia, Řeka Talantov (Petrohrad ), Music Alp( Francie ). Nyní studuje na JAMU v Brně u prof. Václava Kunta a věnuje se koncertní činnosti.

Libor Janeček ( 1969 ) je absolventem brněnské konzervatoře. V letech 1992 - 2008 účinkoval v koncertním duu Instrumental tandem ( kytara - akordeon) se zaměřením na argentinské tango Astora Piazzolly a jihoamerickou hudbu. Byla vydána CD s hudbou Astora Piazzolly a dalších jihoamerických skladatelů ( Tango nuevo - debutové CD ve vydavatelství Spirála) a v roce 2006 Tango porteňo ( Radioservis ). V současné době se věnuje sólové koncertní činnosti. Spolupracuje s mnoha významnými hudebníky ( flétnisty Vítězslavem Drápalem a Kristinou Vaculovou, sopranistkami Hanou Škarkovou, Martinou Macko, Jitkou Čudlou, kytaristou Jindřichem Kaulfersem atd. ) se kterými účinkuje v různých komorních souborech. Jako sólista vystupoval s Tišnovským komorním orchestrem. Nahrává pro Český rozhlas v Brně.

Vstupné: předprodej 120 Kč ,na místě 140 Kč, senioři v předprodeji 100 Kč


Datum lokální premiéry: 22. únor 2018

Informace o akci a jejím konání