Fešáci * 50 let

Fešáci * 50 let

Galerie

Koncert legendy české country.

Kdo by neznal známou a oblíbenou country kapelu, která hraje již půl století! V roce 2017 to totiž bylo 50 let, kdy v severočeském Ústí nad Labem vznikla slavná legendární česká country skupina FEŠÁCI.

Kapela, kterou její členové Pavel Brümer, Karel Poláček a Jan Turek založili 22. prosince 1967 nazvali Greenes, o pár let později přejmenovali na „Blue Grass Hoppers“.

A v roce 1974, kdy přichází do kapely také Michal Tučný, Petr Novotný a Tomáš Linka z pražské skupiny Greenhorns, se kapela přejmenovává na „Fešáci“ .

Od roku 1974 do roku 1980 vznikly u Fešáků písně a skladby, které navždy vešly do podvědomí posluchačů a diváků celého národa.

Kapela po celé své 50ti leté období veřejně vystupuje se svými, dnes již legendárními, saloony plnými známých a oblíbených písní i nezaměnitelného fešáckého humoru.

Je málo tuzemských skupin, které bez přerušení účinkují takto dlouhé období a po celou tuto dobu rozdávají radost nejen u nás ale také v zahraničí (USA, Austrálie, Norsko, Švédsko, Řecko a zbytek Evropy).

V květnu loňského roku kapela vyrazila na celorepublikové turné, které zakončila 19.12. ve svém mateřském místě v Ústí nad Labem. Jeden z vrcholů tour byl i galakoncert v pražské Lucerně 23.11. Na tomto turné zaznělo to nejlepší za celé padesátileté období skupiny.

Fešáci na koncerty zvou i své bývalé členy, hosty a vzpomenou na své původní zesnulé spoluhráče a hlavně na Michala Tučného, který by se v roce 2017 býval dožil 70 let.

Během koncertu zazní ty nejlepší písně, které Fešáci za 50 let vyprodukovali a které vešly do povědomí diváků a posluchačů.

Pořádá Centrum kultury města Písek

Vstupenky si můžete zakoupit on-line, případně v pokladně Kulturního domu, pokladně DFŠ (Senior point) nebo 1 hodinu před začátkem představení v pokladně divadla.

Délka akce: 90 minut
Datum lokální premiéry: 18. říjen 2018

Informace o akci a jejím konání