Žalman a spol ~ 50 let na scéně

Žalman  a spol ~ 50  let na scéně

Galerie

Po nedávných oslavách životního jubilea Pavla Lohonky se kapela chystá v roce 2018 připomenout skutečnost, že Žalman už 50 let brázdí vody české folkové scény, přičemž těší publikum svým hlasem a zejména stále novými svěžími texty. Rok 2018, vedle oslav 50 let na scéně, přinese fanouškům také nové řadové dvojalbum a zpěvník. Nejdůležitější je však uvedení celovečerního filmu "Naslouchám tichu země" do kin a později i na televizní obrazovky.

Pavel Žalman Lohonka je mezi českými písničkáři legendou, má na kontě spoustu hitů a obrovskou posluchačskou základnu. Více než stovka vyprodaných koncertů uspořádaných k jeho sedmdesátinám svědčí o tom, že stále patří na naší hudební scéně ke špičce. V roce 2018 oslaví padesát let na pódiu. Kdy jindy o něm natočit film, když ne teď? Na počátku bylo několikaleté hledání, jak filmově uchopit uhrančivý životní příběh muže, který ve stovkách svých písniček dokázal vybudovat svět, v němž je spoustě lidí dobře.

Žalman v minulosti odmítl několik nabídek od různých dokumentaristů a klíč ke své duši propůjčil až scenáristovi Janu Hlaváčovi a režisérovi Zdeňku Gawlikovi. Vtiskl jim ho do ruky společně se svou knihou "70 jar, písniček a povídání", která dala budoucímu filmu jasný směr.

Pořádá Centrum kultury města Písek

Vstupenky si můžete zakoupit on-line, případně v pokladně Kulturního domu, pokladně DFŠ (Senior point) nebo 1 hodinu před začátkem představení v pokladně divadla.

Délka akce: 120 minut

Informace o akci a jejím konání