Poutníci

Poutníci

Galerie

Poutníci začali v tomto roce už 48. sezonu. Za tu dlouhou dobu se v kapele vystřídala řada muzikantů, z nichž někteří patřili a patří mezi to nejlepší, co český bluegrass mohl a může nabídnout - Robert Křesťan, Luboš Malina, Svaťa Kotas nebo Jan Máca.

Současná sestava hraje ve stejném obsazení již 9 let. Na banjo a dobro je to Peter Mečiar, na mandolínu Jan Máca, kytarista a zpěvák je Jakub Bílý a Jiří Pola – Karas, kontrabasista a kapelník.

Tato sestava v roce 2017 odehrála 130 koncertů a měla také letecký zájezd do Číny, kde ve městě Šanghaj hrála na Světovém veletrhu hudebních nástrojů. Supraphon též v loňském roce vydal Poutníkům dvoj CD s názvem Zlatá éra.

V roce 2018 se skupina bude snažit opět odehrát co nejvíce vystoupení jak v Česku, tak i na Slovensku. Dále budou pokračovat přípravy na další, již šestnáctý, nosič a možná začne i jeho natáčení.

Některé novinky, chystané na toto CD, ale hlavně poutnické hity jako jsou písně Panenka, Pojďme se napít či Hotel Hillary zazní na koncertu skupiny v divadle v Písku.

Pořádá Centrum kultury města Písek

Vstupenky si můžete zakoupit on-line, případně v pokladně Kulturního domu, pokladně DFŠ (Senior point) nebo 1 hodinu před začátkem představení v pokladně divadla.

Délka akce: 120 minut
Datum lokální premiéry: 8. říjen 2018

Informace o akci a jejím konání