Slavnosti Letnice 2018

Galerie

Oblastní charita Písek Vás srdečně zve na 2. ročník liturgické slavnosti Letnice 2018.

Přijďte 2. června do Palackého sadů a prožijte s námi společné odpoledne plné zábavy.

Letnice se slaví 50. den po Velikonocích a jsou vyvrcholením a naplněním Velikonoc. Oslava má mnoho podob. V křesťanství jsou svátkem seslání Ducha svatého na apoštoly 10 dnů po Ježíšově nanebevstoupení, kteří poté získali sílu vyjít opět mezi lid a neohroženě jim zvěstovat Kristovo poselství o Boží lásce. Židé si o letnicích připomínají důležitou událost - darování Desatera Mojžíšovi na hoře Sinaj. V pohanském světě znamenal tento den ukončení jarních prací sázení a setí a počátku období sklizně. Z toho důvodu jsou letnice svátky radosti a veselí. Přinášejí úrodu a hojnost po období dřiny a odříkání, jak z hmotného tak duchovního hlediska.

Co je důvodem našeho setkání? Především obnovení tradice oslav liturgického svátku a současně přiblížení činnosti naší charity. Rádi bychom Vám představili, kdo jsme a hlavně jací jsme.

Nabídkou pestrého programu si na své přijdou všechny věkové kategorie. V rámci hlavního programu vystoupí Písečan a Písečánek, Marty Dance, Taneční centrum Z.I.P., AC SOLE, O.S.Orin, Orient DANCE Strakonice, Taneční klub Čížová, Babský sbor Horní Poříčí, Mažoretky Písek, Abeceda – Centrum volného času, Karamelky, Heligonkáři Václava Taliána Strakonice, DUO IGNIS Marinis, Rozálie a Kaplan's Friends Blues Band, kterým si dovolujeme upřímně poděkovat, vystupují totiž bez nároku na honorář. V doprovodném programu se těšte na ukázky Výcvikového a canisterapeutického střediska Hafík, ale i dětského kouzelníka a tvůrčí dílny. Po celou dobu akce je zajištěno občerstvení. Odpolednem Vás provede zkušená moderátorka Magda Nováčková.

Připravili jsme pro Vás i několik novinek v podobě pamětní mince a tomboly o atraktivní ceny. Vyhrát můžete pobyt v rakouských Alpách, na letním dětském táboře ve Štěticích, či prožít příjemnou plavbu na luxusní jachtě. Vstupné bude dobrovolné, případný výtěžek použijeme na vytvoření bezbariérových prostor pro domácí péči.

Akce je podporována městem Písek.

Mgr. Eva Vanžurová zároveň celou akci zahájí.

Těšíme se na Vás a věříme, že společně prožijeme příjemné slunečné odpoledne.

Pořádá Oblastní charita Písek

Délka akce: 360 minut
Datum lokální premiéry: 2. červen 2018

Informace o akci a jejím konání