Dotkni se Písku 2018

Dotkni se Písku 2018

Městská slavnost Dotkni se Písku 2018 aneb "od Marie Terezie k Františku Josefovi"

Program » Dotkni se Písku « bude opět žánrově velice různorodý, aby si každý mohl vybrat tu svou zábavu.

O víkendu 8. až 10. června vyrostou v centru Písku tři hlavní scény na Velkém a Alšově náměstí a v Palackého sadech. Další program městské slavnosti se uskuteční na Parkánech, letním kině a dalších místech.

Velký historický program s ceremonií Marie Terezie má letos podtitul "od Marie Terezie k Františku Josefovi". Nedílnou součástí slavnosti bude i sobotní ohňostroj a nedělní bohoslužba.

Velké náměstí tradičně nabídne hlavně velké koncerty. Mezi největší letošní hvězdy bude patřit skupina Čechomor, Janek Ledecký, Dalibor Janda s Jiřinou Annou Jandovou a kapelou Prototyp, Led Farmers z Irska a pravidelně vystupující Písecký komorní orchestr nebo Swing Band Tábor. Mezi tanečníky určitě nebudou chybět Písečan, Písečánek, TC Z.I.P., TCS Louisiana, mažoretky a mnoho dalších.

Program v Palackého sadech se ponese především ve znamení country a dechovky. Vystoupí například oblíbená jihočeská dechovka Babouci, Dechová hudba města Písku, Hastrmani, ale především Šlágr Band - hudební seskupení z muzikantů a zpěváků účinkujících v pořadech Šlágr TV.

Na Alšově náměstí vyroste Planetárium, které přiváží skupina Nebe, která jako první kapela propojila systém planetárního promítání na velkou kopuli nad hlavami diváků s živým vystoupením. Návštěvníci v Písku budou jedni z prvních, kdo tuto unikátní projekci doplněnou o magickou pódiovou show uvidí.

A již tradičně budou Parkány patřit dětem a Letní kino velká páteční taneční party.

Do městské slavnosti se zapojí i mnoho místních skupin, spolků i samostatných umělců, ať jako vystupující či pořadatelé dalších akcí v rámci doprovodného programu městské slavnosti. Výstaviště bude patřit po oba dva dny pouťové zábavě, Domu U slona budou probíhat výstavy, zapojí se i autosalony s výstavou novinek a veteránů, Divadlo Pod čarou nabídne Černý desky, Divadelka koncerty.

Městskou slavnost zakončí tradiční nedělní bohoslužba. Modlitba ranních chval v děkanském kostele bude pokračovat modlitbou za město u Mariánského sloupu a následným průvodem z Alšova náměstí zpět do děkanského kostela, kde se uskuteční společná mše svatá.

Vstup na městskou slavnost je i v letošním roce zdarma.

Detailní program najdete na www.dotknisepisku.cz

Hlavním pořadatelem je Centrum kultury města Písek.

Délka akce: 30 minut
Datum lokální premiéry: 8. červen 2018

Informace o akci a jejím konání