Divadelní předplatné |A| ~ Podzim 2018

Divadelní předplatné |A| ~ Podzim 2018

Galerie

Na podzimní divadelní předplatné 2018 jsme pro vás ve skupině |A| připravili následující inscenace:


David Hare

SKLENĚNÝ STROP

Fascinující setkání dvou silných osobností, které se nedokáží přestat milovat, ačkoli je vše proti. Dva rozdílné světy, dva nesmiřitelné přístupy k životu, dva protikladné názory a jeden společný pocit viny, kterého se nejde zbavit...

Tom Sergeant a Kyra Hollisová byli několik let milenci. Stárnoucí, šarmantní a úspěšný restauratér a jeho mladá, půvabná a inteligentní spolupracovnice Kyra pomáhala Tomově ženě s domácností. Když se Tomova žena o jejich románku dozvěděla, během chvíle zmizela Kyra z jejich života.Po čtyřech letech (a rok po smrti své ženy) Tom Kyru jednoho večera nečekaně navštíví – během noci jsme pak v brilantně stavěném dialogu bývalých milenců svědky postupného rozkrývání peripetií jejich vztahu a důvodů Kyřina náhlého odchodu od Toma. Milostná nota se zde mísí s notou společenskou. Zda se Kyře s Tomem podaří vrátit se k sobě, zůstává otevřeno takřka až do konce.

Režie: Vít Vencl

Hrají: Tatiana Vilhelmová, Jiří Langmajer,

Vincent Navrátil / Vladimír Pokorný


Ray Cooney

PRACHY!!!

Situační komedie s Ondřejem Vetchým a Vandou Hybnerovou v hlavní roli nejen o kufříku plném peněz, který rozpoutá neuvěřitelný řetězec stále se vršících lží, úskoků, výmluv a dokonce i vydírání.

Známá situační komedie, jejíž hrdinové se díky nečekanému nálezu kufříku plného peněz ocitnou v řetězci stále se vršících lží, úskoků, výmluv a dokonce i vydírání. Vidina bohatství rozmetá nejen poklidný život spořádaného manželského páru, ale vtáhne do hry i další aktéry…

Režie: Jana Kališová

Hrají: Vanda Hybnerová, Ondřej Vetchý, Josef Polášek, Richard Trsťan,

Michal Novotný, Jiří Štrébl, Nela Boudová, Pavel Kikinčuk,

Saša Rašilov, Zdeněk Košata


Henrik Ibsen

NORA (DOMEČEK PRO PANENKY)

Slavná Ibsenova hra, inscenovaná jako příběh ze současného světa.

Manželství Nory a Torvalda Helmerových se zdá být vzorově šťastné. On dělá kariéru a ona je tou nejroztomilejší oddanou manželkou, jakou si ctižádostivý muž může přát. Leč v nedávné minulosti se Nora v zájmu svého manžela dopustila drobného podvodu. A teď je v pasti vyděrače….

I bezelstné hrdinky mívají svá tajemství ...

Režie: Jan Nebeský

Hrají: Tereza Dočkalová, Jan Teplý ml., Kateřina Holánová,

Radek Valenta, Jan Hušek, Hana Seidlová...

> Režie se ujal Jan Nebeský, jehož předešlé ibsenovské inscenace byly vysoce ceněny a dočkaly se uznání i na prestižních mezinárodních festivalech…

> Tereza Dočkalová získala Cenu Thálie 2017 v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon…


Bernard Slade

DALŠÍ ROKY VE STEJNOU DOBU

Volné pokračování úspěšné, duchaplné sexkomedie Každý rok ve stejnou dobu.

Jejich protagonisty jsou vdaná Doris a ženatý George, kteří se potkávají v pravidelných časových intervalech. Tentokráte jsou „věrní nevěrníci“ podstatně starší, ale pořád jim to funguje.

Režie: Jiří Menzel

Hrají: Veronika Freimanová, Zdeněk Žák


Štěpán Benyovszký

POSLEDNÍ VEČEŘE

Poslední večeře je parodií na mafiánské prostředí i tradované stereotypy o jednotlivých národech, místy s nadstavbou v podobně nenápadných zmínek o reálných událostech a inspirací v populární kultuře. Co se stane, když se ve francouzské restauraci, vedené jedinými přeživšími vraždícího běsnění, setká italská magie s tou ruskou, zatímco jim je v patách Interpol? To není těžké odhadnout. Jedna strana touží po pomstě, druhá po penězích, třetí po cti a čtvrtá po spravedlnosti.

Přijďte se nabít nezkrotným tancem, živou hudbou, živým zpěvem i živým řevem, přijďte se zasmát i dojmout se všemi třinácti interprety, přijďte ochutnat zbrusu novou delikatesu z DEKKA kuchyně!

Režie: Štěpán Benyovszký

Choreografie: Štěpán Pechar, Ondřej Vinklát, Marek Svobodník

Hrají, tančí a zpívají: Alina Nanu, Morgane Lanoue,

Tereza Kučerová, Kristina Kornová, Ivana Mikešová,

Marek Svobodník, Ondřej Vinklát, Štěpán Pechar,

Mathias Deneux, Adam Sojka, Alexandr Sadirov,

Tomáš Kopecký, Matěj Šust...

> Anketa 2017 | redakční volba ~ nominace v kategorii Nejlepší inscenace


Jak získat předplatné:

→ STÁLÍ PŘEDPLATITELÉ:

obnovte si svou abonentku (i se svým oblíbeným sedadlem) z minulého předplatného jednoduše tak, že nám to napíšete e-mailem na adresu divadlo@centrumkultury. cz

(případně nám pošlete poštou vyplněnou přihlášku, kterou naleznete na druhé straně této skládačky), a to do 30. června 2018.

→ NOVÍ ZÁJEMCI O PŘEDPLATNÉ:

zbývající volná místa dáme cca od 12. července do on-line prodeje a předprodeje na pokladnách Centra kultury města Písek.

Zakoupenou (on-line) vstupenku na celé předplatné vám pak na začátku divadelní sezóny vyměníme za klasickou abonentku (na pokladně KD, případně před prvním představením přímo v DFŠ).

Informace o akci a jejím konání