Divadelní předplatné |B| ~ Podzim 2018

Divadelní předplatné |B| ~ Podzim 2018

Galerie

Na podzimní divadelní předplatné 2018 jsme pro vás ve skupině |B| připravili následující inscenace:


Kamil Střihavka

TOLIK HLAV

Tenhle bezva ŽIVOT bez starostí ZAČÍNÁ KONČIT. Nechte zpívat Mišíka… Nikdy nepřestávejte doufat ve své sny, i kdyby cesta k jejich uskutečnění byla kdovíjak spletitá.

Známý rockový zpěvák debutuje jako autor i režisér hořké komedie o zradě a přátelství, odvážných snech a lásce k bigbeatu na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let v Československu...

Příběh dvou kamarádů, kteří žijí své sny, poslouchají skvělou hudbu a chtějí vycestovat ven. Jejich život je sice takový, jaký je, ale přesto nepropadají skepsi.

„Rád dávám přivonět k této době nejen současné mladé generaci očima jejich vrstevníků, ale i všem, kteří mají ona léta ještě v paměti.“

Režie: Kamil Střihavka

Hrají: Zdena Hadrbolcová, Kristýna Leichtová, Jan Dolanský,

Jan Zadražil


Sean O´Casey, Jiří Krejčík

PENZION PRO SVOBODNÉ PÁNY

Divadelní aktovka Seana O´Caseyho „Bedtime Story“ ve slavné úpravě Jiřího Krejčíka. Komedie odehrávající se v pokoji jednoho penzionu, kam si nájemník přivede slečnu, čímž poruší upjaté předpisy domovního řádu...

Dámička však evidentně jen tak snadno odejít nechce, kalkuluje, co by z noci lásky mohla vytěžit. Značně podroušený spolubydlící se vrací a započne gejzír komediálních situací…

Režie: Jaromír Dulava

Hrají: Patrik Děrgel, Marie Doležalová / Anna Fialová, Lukáš Příkazký,

Kateřina Pindejová, Václav Liška / Zdeněk Velen, Petr Miklovič...


Jeffrey Hatcher

ČTYŘI SESTRY

Komedie o módě, dietě, touze po lásce, milostných dobrodružstvích, chlípném včelaři a překvapení v kompostu.

Táta měl hodně rád ženy, takže má každá z jeho dcer jinou mámu. Ale i povahu, rozmary, potíže a touhy. Čtyři sestry jsou punkovou crazy komedií o tom, že i když si pořádně lezete na nervy, je zábavnější prožít život s rodinou než bez ní.

Režie: Patrik Hartl

Hrají: Ivana Chýlková, Anna Šišková, Jana Stryková,

Berenika Kohoutová, Roman Štabrňák,

ze záznamu Kryštof Hádek, Michal Slaný


Oldřich Daněk

ŽENA Z KORINTA

Patří k nejbrilantnějším textům v dějinách českého dramatu. Rozvíjí historickou anekdotu o Eurípidovi, který jako první přiřkl zavraždění Médeiných dětí jejich matce — do té doby se vražda tradičně připisovala Korinťanům. Vtipné a svěží dialogy rozvíjejí až detektivní příběh o střetu tvůrčí inspirace s lákavou finanční nabídkou.

Vtipné a svěží dialogy, příběh skoro až detektivní a k tomu mistrovské herecké výkony Hany Maciuchové…

Režie: Tomáš Vondrovic

Hrají: Hana Maciuchová, Johanna Tesařová, Jaromír Meduna


Brad Fraser

TEĎ MĚ ZABIJ

Příběh jedné rodiny, která žila šťastně až do osudového okamžiku. Ten zamíchá kartami a navždy změní životy. Nehody se totiž stávají a musíme jim čelit, ať chceme nebo ne. To důležité je ale nikdy neztratit naději. Příběh, kde stačí moc málo, aby to byl příběh kohokoliv z nás. Přestože se postavy ve hře ocitají v situaci takřka neřešitelné a bezvýchodné, autor nenapsal temné drama.

Tragické události v sobě mají rysy, z nichž nečekaně a přitom přirozeně vyvěrá humor. Místy velmi svérázný a drsný. Je to také hra o naději. Nekončící a vršící se problémy ukážou, jak je důležité poslouchat druhého. Nejen pomáhající musí vědět a pochopit, co druhý chce a potřebuje, ale i ten, komu je pomáháno, by měl mít zájem o přání pomáhajícího. Pouze vzájemné pochopení může být cestou, jak zvládnout nezvládnutelné i v situaci, kdy už není pomoci.

Režisér Petr Mikeska divákům opět předložil velmi působivou inscenaci,

Fraser bývá často označován za předchůdce tzv. coolness dramatiky. Ve většině své tvorby totiž poměrně otevřeným a leckdy až drsným způsobem pojednává o převážně kontroverzních tématech. Nebojí se tak hovořit např. o násilí, drogách, sexualitě, queer problematice i mnohých dalších společenských tabu

Režie: Petr Mikeska

Hrají: Roman Teprt, Milan Ligač, Malvína Pachlová,

Jan Hofman, Lucie Matoušková


Jak získat předplatné:

→ STÁLÍ PŘEDPLATITELÉ:

obnovte si svou abonentku (i se svým oblíbeným sedadlem) z minulého předplatného jednoduše tak, že nám to napíšete e-mailem na adresu divadlo@centrumkultury. cz

(případně nám pošlete poštou vyplněnou přihlášku, kterou naleznete na druhé straně této skládačky), a to do 30. června 2018.

→ NOVÍ ZÁJEMCI O PŘEDPLATNÉ:

zbývající volná místa dáme cca od 12. července do on-line prodeje a předprodeje na pokladnách Centra kultury města Písek.

Zakoupenou (on-line) vstupenku na celé předplatné vám pak na začátku divadelní sezóny vyměníme za klasickou abonentku (na pokladně KD, případně před prvním představením přímo v DFŠ).

Informace o akci a jejím konání