Afrika ~ Divadlo Járy Cimrmana

Afrika ~ Divadlo Járy Cimrmana

Galerie

Afrika je, jak již podtitul naznačuje, o výpravě českých cestovatelů do nitra Afriky. Výpravu vede dr. Emil Žába, na palubě s ním cestuje misionář Cyril Metoděj, mecenáš výpravy baron Ludwig von Úvaly u Prahy a řidič vzducholodi Bohuslav Puchmajer. Poté, co přistanou do Afriky, se snaží navázat přátelský vztah s tamním kmenem černochů albínů. Náčelník Líná Huba (nazýván také Holé Neštěstí) a jeho poskoci Uku a Lele je přijmou nejprve velmi vlídně, naučí se česky a přijmou jejich dary. Nicméně posléze se rozhodnou je sníst. Českou výpravu zachrání, že si domorodci oblíbili básně J. V. Sládka. Nabídnou jim, že když je nesnědí, vezmou je s sebou do Čech a umožní jim setkat se s J. V. Sládkem. Přistoupí na to, odlétají a v Praze dojde ke slíbenému setkání.

Hrají: Zdeněk Svěrák (původně také Ladislav Smoljak), Petr Brukner / Petr Reidinger (původně také Miloň Čepelka), Bořivoj Penc (původně také Jaroslav Weigel), Genadij Rumlena / Marek Šimon (původně také Jan Hraběta), Jan Hraběta (původně také Jan Kašpar, Pavel Vondruška), Václav Kotek (původně také Marek Šimon), Robert Bárta (původně také Petr Reidinger)

Pořádá Centrum kultury města Písek

Vstupenky si můžete zakoupit on-line, případně v pokladně Kulturního domu, pokladně DFŠ (Senior point) nebo 1 hodinu před začátkem představení v pokladně divadla.

Délka akce: 120 minut

Informace o akci a jejím konání