Petr Rímský & Misitu, Jan Spálený, Petr Vašina

Petr Rímský & Misitu, Jan Spálený, Petr Vašina

Galerie

Společný koncert Jana Spáleného, táty českého blues, folkového barda Petra Rímského se skupinkou Misitu a příbramského písničkáře Petra Vašiny.

Petr Rímský říká: „Tento koncert a náš společný výlet děláme jen občas, výjimečně. Před časem jsem Honzu přiměl, aby si se mnou zkusil vyjet jen tak sám bez ASPM či neméně skvělého tria, jako písničkář. Ukázalo se, že v té intimitě je ještě trochu jiný a úžasný. Přizvukujeme si a chvilku i povídáme, vlastně toho ani nehrajeme moc spolu, abychom to nenarušili. Jen občas nám to nedá, jsme jen muzikanti, a tak někdy musíme :-).“

Honza Spálený. Nestor českých písničkářů. Na počátku jeho kariéry si nikdo pořádně neuvědomil, jak silné melodie, texty a způsob vyprávění na scéně u klavíru vzniká. Samotný bez svých ASPM vystupuje Honza jen málokdy, a přesně v této poloze vynikne jeho schopnost písničkářského vypravěče s neuvěřitelným muzikálním darem.

Petr Rímský. Písničkář, vynikající kytarista, zpěvák s nezaměnitelným hlasem, pedagog, tvůrce zničujících manuálů à la „Prvních 1440 nejzákladnějších akordů pro začátečníky“. Autor knihy Ze života muzikantského. Doprovodí ho jeho nová parta Misitu, což jsou Veronika Skočdopolová, Kateřina Ečerová a Pavel Hloušek.

Petr Vašina. Příbramský písničkář, hráč na foukací harmoniku, kytaru a flétnu. Autor příjemných písniček s pěknými texty. Kromě vlastní tvorby se zabývá i českými úpravami písní Toma Waitse či Boba Dylana. Kromě samostatného hraní působí v současné době ve folkrockovém triu KVK s vynikajícím kytaristou Ivanem Koreným a hráčem na perkuse Jiřím Kollmanem.

Vstupné: předprodej 160 Kč, na místě 180 Kč


Datum lokální premiéry: 19. září 2018

Informace o akci a jejím konání