Filmový Písek - Pomáda

Galerie

Byla to velká letní láska, když se o prázdninách potkal americký mladík Danny s Australankou Sandy. Jenže prázdniny skončily a museli se vrátit do všedních dnů. Z Dannyho je opět frajírek a hvězda klukovské party T-Birds. Sandy nastupuje do nové školy, kde se seznámí s členkami dívčí party Pink Ladies. A zatímco Danny vypráví o holce, kterou v létě sbalil, Sandy básní o skvělém klukovi a prázdninové lásce. Když však prozradí jeho jméno, cynická Betty jí slíbí překvapení a škodolibě ji zavede za Dannym.

Překvapení a radost ze shledání vzápětí vystřídá rozčarování. Mladík totiž nechce před kamarády vypadnout ze své role a s předstíranou lhostejností se k ní chová značně přezíravě. Později se sice snaží zklamanou dívku udobřit, jeho pokusy však nevycházejí, jak by si přál. Když začne Sandy chodit se sportovcem Tomem Chisumem, pokouší se Danny také sportovat, přestože najít sport, který by mu vyhovoval, není zrovna snadné.

Současně s jejich příběhem se Frenchy musí rozhodnout, jestli bude studovat, nebo se učit kosmetičkou. Dannyho kamarád Kenickie, který chodí s Betty, se chystá se svým autem k riskantnímu závodu s konkurenční partou. A Betty zjistí, že je možná těhotná. Než se Danny a Sandy definitivně usmíří, zažijí oni i jejich přátelé ještě mnoho příhod

Délka akce: 106 minut
Rok výroby: 1978

Informace o akci a jejím konání