Putovní výstava lékaři bez hranic

Putovní výstava lékaři bez hranic

Galerie

Zajímá Vás, jak to vypadá na misích Lékařů bez hranic? Chcete se dozvědět více o poskytování lékařské pomoci v oblastech ozbrojených konfliktů či přírodních katastrof? Pokud ano, máte jedinečnou možnost. Lékaři bez hranic totiž přijíždí do Písku se svou interaktivní výstavou.

Lékaři bez hranic jsou nezávislá mezinárodní humanitární organizace, která poskytuje odbornou zdravotnickou pomoc lidem postiženým ozbrojenými konflikty, epidemiemi, přírodními katastrofami a lidem vyloučeným ze zdravotní péče ve více než 70 zemích světa. Zdravotní péči poskytují bez ohledu na pohlaví, etnický původ, náboženské vyznání nebo politické přesvědčení. Přinášejí také svědectví o situaci lidí v nouzi a upozorňují na porušování mezinárodních dohod a lidských práv. Více informací o organizaci najdete na webu www.lekari-bez-hranic.cz.

Výstavu „Lékaři bez hranic zblízka“ budete moci navštívit 19.9.- 22.9.2018 v Palackých sadech, každý den včetně víkendů od 9 do 18 hod. Průvodci vás zdarma provedou dvěma stany, které Lékaři bez hranic využívají na svých misích v terénu, představí vám jednotlivá témata a zodpoví všechny otázky. Navíc budete moci nahlédnout přímo do terénu díky speciálním brýlím s virtuální realitou, zkusíte si masáž srdce anebo se vžijete do role lékaře, který musí během pár minut určit pořadí pacientů po hromadném neštěstí. Výstava je vhodná pro děti i dospělé a věříme, že zaujme každého. Těšíme se ne Vás!

Datum lokální premiéry: 19. září 2018

Informace o akci a jejím konání