Filmový Písek ~ Beseda s Miloslavem Šmídmajerem

Galerie

beseda s producentem, režisérem a scenáristou

Miloslav Šmídmajer (5.9.1959 Litoměřice) je český filmový producent, režisér a scenárista. Do světa filmové tvorby vstoupil v roce 1990 jako režisér dokumentárního filmu o Miloši Formanovi Drž se toho snu. Štáb České televize "pronásledoval" slavného muže na jeho pravidelném cyklistickém putování po Francii, na které každoročně vyrážel se svým přítelem, malířem a kostýmním výtvarníkem Theodorem Pištěkem. Nejen krásy Francie, ale především vyprávění Miloše Formana a ukázky z jeho nejslavnějších filmů tvoří hlavní kostru neobyčejného projektu.

Velkou část Šmídmajerovy filmové tvorby tvoří produkční a režijní práce na dokumentárních filmech. Za všechny jmenujme asi nejznámější Nazareth - Nekonečný rockový mejdan nebo Miloš Forman: Co tě nezabije… a Prostory Theodora Pištěka. Vedle dokumentů se Šmídmajer podílí i na hraných filmech. Jako producent je podepsaný pod filmy Miluji tě modře, Jak básníci čekají na zázrak, Pojedeme k moři, Probudím se včera nebo Jak se krotí krokodýli. Jako scenárista se podílel například na filmech Nazareth - Nekonečný rockový mejdan a Výlety Miroslava Horníčka.

Beseda s M. Šmídmajerem o filmové tvorbě, Miloši Formanovi a skupině Nazareth bude v Loutkovém sále Kulturního domu v pátek 19.října od 19:00.

.

pořádá Centrum kultury města Písek

Vstup volný

Délka akce: 60 minut
Datum lokální premiéry: 19. říjen 2018

Informace o akci a jejím konání