Putování strašidel od stavení ke stavení

Putování strašidel od stavení ke stavení

Galerie

Putování strašidel

Pojďte se s námi vrátit k našim kořenům, začneme u starých Keltů, kteří v tyto dny slavili začátek roku a zároveň konec žní a příchod zimy. Od 16. století se stalo zvykem chodit v roztrhaných cárech a pomalovaných obličejích, které představovaly duše zemřelých, od stavení ke stavení a vybírat jablka či ořechy. I my se vydáme na strašidelnou pouť, při které zažijeme mnoho dobrodružství. Budeme osvobozovat tajemného ducha, uctíme duše milovaných zemřelých, zapálíme si očistný oheň pro světlo a teplo v nadcházející zimě a vyzkoušíme si naši odvahu.

16:30—17:00 >>> Srocení strašidel a duchů v Palackého sadech. Na programu budou děsivé písničky, malování na obličej, výstava malých duchů z výtvarného kroužku v DDM a strašidelné taneční vystoupení od Torra Písek.

17:00 >>> putování z Palackého sadů. 1. zastavení bývalý hřbitov u Trojice – společně vejdeme za bránu hřbitova, projdeme okolo duchů zemřelých a vkročíme do kostela. Uvnitř prověříme sílu svého strachu a na konci se nám zjeví písecká STRAŠIDLA. Dále budeme pokračovat přes lávku, okolo DDM až k Domu U Koulí. 2. zastavení Dům U Koulí – zde se setkáme se strážkyní pavoučí říše, která po vás bude vyžadovat, abyste otevřeli svá srdce a z nich vyhnali váš nejhlubší strach. Oporou na této cestě vám bude váš nový pavoučí kamarád. A vydáme se na poslední cestu ke knihovně. 3. zastavení Knihovna – Pásmo hudby i slova pro všechna strašidla (zahrají Múzy dětem) Vstupné 30 Kč.

Na sebe: strašidelné masky S sebou: děsivé lucerničky, hřbitovní svíčky a HROZIVĚ děsivou náladu.

Za svá malá strašidla zodpovídají rodiče.

Pořádá Centrum kultury města Písek ve spolupráci DDM Písek a Městskou knihovnou Písek.

Délka akce: 210 minut
Datum lokální premiéry: 1. listopad 2019

Informace o akci a jejím konání