Divadelní předplatné ~ Jaro 2019 |A|

Divadelní předplatné ~ Jaro 2019 |A|

Na jarní divadelní sezónu 2019 jsme pro vás ve skupině |A| připravili následující představení:

Divadlo Komediograf Brno | Luboš Balák

ZKURVENÍ HAVLISTI

Kouzelná komedie o třech mužích, kteří rozumí všemu.

Hubert, Bořek a Vladan chodí pravidelně do té naší krásné sauny. Prohřát se. Vyplavit toxiny a utužit zdraví. A taky si popovídat. Probrat současnou společnost. Politiku. Zdravotnictví. Ekonomiku. Fotbal. Autobazary. Evropskou unii. Raketové motory. Chemické procesy v listech rostlin. Kulturu a vatu. Trochu popřemýšlet o tom, kam se ten svět vlastně sype. Rozumí totiž všemu, tak jako většina našeho národa.

Se vzrůstající teplotou jejich těl stoupá i jejich nasazení. Angažovanost. Chvílemi se rozpálí do běla. Jak to dneska známe. Máte-li také zájem o lidstvo, tak přijďte, tihle chlapíci vás nakopnou určitě správným směrem.

Miroslav Hanuš: „Je to asi hodina dvacet politické grotesky na téma tří mužů v sauně, kteří během pobytu v očistném prostoru vyřeší všechny problémy světa.

Režie: Luboš Balák

Hrají: Miroslav Hanuš, Dalibor Gondík, Tomáš Měcháček


Divadlo v Rytířské Praha | Gérald Sibleyras

HRDINOVÉ

Tři veteráni z první světové války, Gustav, René a Fernand, spolu žijí v domově důchodců – pravidelně se setkávají na terase svého současného útočiště, vzpomínají na svou minulost a popichují se. Jeden je cynik s velkým srdcem, trpící strachem z vnějšího světa. Druhý každou chvíli omdlévá kvůli střepině ze šrapnelu, uvízlé v jeho hlavě, a není proto schopen vést delší konverzaci. Třetí je pragmatik a opatrný optimista, který se – navzdory svému kulhání – pokouší stát nohama pevně na zemi. Tato trojice se v jednu chvíli rozhodne vzepřít monotónnímu životu „ve výslužbě“, v němž jedinou perspektivu představuje smrt, a společně si naplánují výpravu na kopec na obzoru, na jehož vrcholu se vítr prohání větvemi topolů. Uspějí naši hrdinové v tomto svém posledním životním dobrodružství? A potvrdí pravidlo, že člověk je jen tak starý, jak se cítí?

Hra byla v roce svého vzniku (2003) nominována na francouzskou prestižní cenu Molière a o tři roky později získala v Anglii cenu Laurence Oliviera za nejlepší komedii roku.

Režie: Petr Slavík

Hrají: Petr Kostka, Jaroslav Satoranský, Miroslav Vladyka


Jihočeské divadlo České Budějovice | Peter Quilter

JE ÚCHVATNÁ!

Komedie podle skutečného příběhu pozoruhodné ženy Florence Foster Jenkinsové, operní pěvkyně s výjimečně příšerným zpěvem, která se přesto (nebo možná právě proto) stala velmi slavnou a svou fantastickou kariéru završila vystoupením v beznadějně vyprodané Carnegie Hall...

Režie: Jana Kališová

Hrají: Daniela Bambasová, Martin Hruška, Jaroslava Červenková,

Jan Dvořák, Teresa Branna, Lenka Krčková...

> Daniela Bambasová ~ významné umístění v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon roku 2014 v anketě portálu i-divadlo.cz


Studio DVA Praha | Ron Hutchinson

MOJE TANGO

Virginie se musí rozhodnout, zda zůstane v pohodlí a bezpečí svého středostavovského britského života, nebo zariskuje a opustí všechno, co zná, nasedne do letadla, odcestuje dvanáct tisíc kilometrů do Buenos Aires a naučí se tango. Někdy musíte následovat vaše nohy. A někdy vaše srdce, abyste zvládli nové kroky svého života.

Živá hudba, vášnivý tanec a svůdné, hledající a sebevědomé rytmy, které mohou vše změnit.

Režie: Šimon Caban, Darina Abrahámová

Hrají: Jitka Schneiderová, Roman Zach, Karel Mařík


Divadlo F. X. Šaldy Liberec | Johann Strauss ml.

NOC V BENÁTKÁCH

Noc v Benátkách je rozverným příběhem, jehož děj se odehrává během jedné karnevalové noci a je protkán řadou záměn, milostných situací i nedorozumění, které se dějí okolo sukničkářského vévody Urbina. Do těchto pletek se dostává i mladá zamilovaná dvojice – rybářské děvče Annina a vévodský lazebník Caramello. Karnevalový ohňostroj na pozadí roztančených gondol.

Ani v této operetě nebudou chybět nezapomenutelné melodie, krásné kostýmy, milostné tahanice s překvapivým rozuzlením s nádechem nostalgie časů minulých. Opereta měla svou premiéru roku 1883 v Berlíně, vídeňská premiéra se pak konala téhož roku na podzim, kde byla přijata s triumfálním nadšením a stala se tak jednou z nejoslavovanějších a nejuváděnějších operet.

Režie: Dana Dinková

Hrají: Tomáš Černý / Petr Horák, Josef Moravec / Dušan Růžička,

Daniel Klánský / Martin Slavík, Miroslava Časarová / Věra Poláchová, Soňa Godarská / Tereza Hořejšová, Blanka Černá / Petra Vondrová, Jaroslav Patočka / Andrej Styrkul, Zuzana Maxová Pecová / Veronika Mičjarová, Marian Mičjar, Zdeněk Nádeník, Pavel Hejl a další členové operního souboru DFXŠ


Jak získat předplatné:

> STÁLÍ PŘEDPLATITELÉ:

obnovte si svou abonentku (i se svým oblíbeným sedadlem) z minulého předplatného jednoduše tak, že nám to napíšete e-mailem na adresu divadlo@centrumkultury. cz

(případně nám pošlete poštou vyplněnou přihlášku, kterou naleznete na druhé straně této skládačky), a to do 17. prosince 2018.

> NOVÍ ZÁJEMCI O PŘEDPLATNÉ:

zbývající volná místa dáme cca od 19. prosince do on-line prodeje a předprodeje na pokladnách Centra kultury města Písek.

Zakoupenou (on-line) vstupenku (přímo zde napravo přes tlačítko KOUPIT) na celé předplatné vám pak na začátku divadelní sezóny vyměníme za klasickou abonentku

(na pokladně KD, případně před prvním představením přímo v DFŠ).

Informace o akci a jejím konání