Divadelní předplatné ~ Jaro 2019 |B|

Divadelní předplatné ~ Jaro 2019 |B|

Na jarní divadelní sezónu 2019 jsme pro vás ve skupině |B| připravili následující představení:

Divadlo Dialog Plzeň | Bengta Ahlfors

ILUZIONISTÉ

Komedie o stárnoucím herci, do jehož poněkud cynického světa vtrhnou mladá ambiciózní autorka a pragmatický lékař.

Stárnoucí herec (Stanislav Zindulka) brilantně, s humorem i vážností ztvárnil herce, jehož inscenace a patrně i celá kariéra, jsou těsně před neodvratnou derniérou, ambiciózní autorka (Olga Ženíšková) jako neodbytná mladá literátka a pragmatický lékař ve výborném podání Jakuba Zindulky jsou protagonisty slavné komedie finského dramatika z divadelního prostředí.

Mladá autorka přinese zkušenému herci k posouzení svou hru. Psaní je pro ni pomstou partnerovi. Stárnoucí herec čeká jen na doktora, aby potvrdil jeho podezření, že má příznaky jakékoli choroby. Celý život hrál v rolích, které vypadly z děje už v prvním dějství, k postavě Leara se dostal až na konci jen proto, že všichni jeho úspěšnější kolegové zemřeli.

Přesně vyvážená směs vtipu, humoru, sarkasmu, reality i nostalgie s řadou přesahů vybízejících k zamyšlení.

Režie: Jakub Zindulka

Hrají: Stanislav Zindulka, Olga Ženíšková, Jakub Zindulka


Divadlo v Řeznické Praha

ZAVŘETE OČI, SWING PŘICHÁZÍ…

V prostorách Divadla v Řeznické sídlila na začátku 20. století věhlasná vinárna „V chaloupce“, kam čas od času zavítal i charismatický Oldřich Nový. Touto inscenací, kombinující fakta s fikcí, se k nám vrací, aby zavzpomínal na dobu největší slávy filmových ateliérů na Barrandově.

Je láska jen Fata morgána? Sex, drogy a swing. Módní salon Rosenbaum a reklamy Baťa. Lesk a bída filmových legend a hvězd Barrandova. Adina ~ Lída ~ Miloš Havel ~ R. A. Dvorský.

To vše za doprovodu swingových písní, které podtrhují atmosféru tehdejší rozporuplné doby.

„Jen pro ten dnešní den stojí za to žít, jen klid svůj tichý mít, víc po ničem netoužit…“

Režie: Vlasta Žehrová

Hrají a zpívají: Kateřina Steinerová, Vlasta Žehrová, Ondřej Kavan,

Zbyněk Fric

Klavírní doprovod: Jiří Toufar


Divadlo Kalich Praha | Iva Janžurová

VELETOČ

Komedie o módě, dietě, touze po lásce, milostných dobrodružstvích, Herecká legenda Iva Janžurová přichází se svou autorskou komedií, napsanou na námět další oblíbené herečky Jany Paulové. Hru režíruje vyhledávaný a originální divadelník a výtvarník Šimon Caban.

Boženka a její bratr Arnošt jsou až doteď idylickými sourozenci. Jejich rozdílné povahy tuto pospolitost a vzájemný respekt utužily už od dětství. Boženka, jako bojovný kapitán, uvykla si udílet rozkazy a všemu nejlépe rozumět, Arnošt vždy stál na pozici poslušného a manipulovaného vojáčka. Boženka před léty Arnošta oženila s nepraktickou bohatou Helgou. Manželský svazek rychle vyústil v stereotypně nudné soužití pod dennodenním velením Boženky. Je to ve skutečnosti manželská trojka. Ale nečekaným veletočem, do něhož zasáhnou advokátní poradce a psychiatr, se stereotyp začne měnit...

Režie: Šimon Caban

Hrají: Iva Janžurová, Eva Holubová, Marian Roden, Sabina Remundová,

Aleš Bílík / Přemysl Pálek


Divadlo Verze Praha | Eric Assous

ŠŤASTNÝ VYVOLENÝ

Moderní francouzská salónní komedie se skvělými dialogy.

Manželé Greg a Melanie pozvali svého kamaráda Jeffa na večeři. Jeffova bývalá přítelkyně Charline, kterou pět let neviděli, se má vdávat a za svědka si vybrala Melanii. Shodou okolností se Charline se svým vyvoleným objeví na společné večeři. Charline ho miluje, ačkoliv své přátele předem varuje, že je „trochu jiný“. Jak moc jiný? Nechte se překvapit…

Režie: Thomas Zielinski

Hrají: David Matásek, Linda Rybová, Jana Janěková ml.,

Igor Chmela, Matouš Ruml


Studio DVA Praha | Bernard Slade

VZPOMÍNKY ZŮSTANOU

Hra o lásce a rodinných poutech.

Milostný příběh barového klavíristy a jeho dvou osudových žen. Hra o lásce a rodinných poutech plná úsměvných, dojemných, ale i vážnějších momentů. Herecký koncert Zlaty Adamovské, Petra Štěpánka a Jany Strykové, či Lucie Štěpánkové. Od autora brilantní komedie Každý rok ve stejnou dobu, která oslovila diváky na celém světě.

„Tato neobvyklá love story splétá smích, slzy a nostalogické písně aby utkala okouzlující pozdrav romantickým hrám minulosti.“

Režie: Viktor Polesný

Hrají: Petr Štěpánek, Zlata Adamovská, Vilém Udatný,

Lucie Štěpánková / Jana Stryková


Jak získat předplatné:

> STÁLÍ PŘEDPLATITELÉ:

obnovte si svou abonentku (i se svým oblíbeným sedadlem) z minulého předplatného jednoduše tak, že nám to napíšete e-mailem na adresu divadlo@centrumkultury. cz

(případně nám pošlete poštou vyplněnou přihlášku, kterou naleznete na druhé straně této skládačky), a to do 17. prosince 2018.

> NOVÍ ZÁJEMCI O PŘEDPLATNÉ:

zbývající volná místa dáme cca od 19. prosince do on-line prodeje a předprodeje na pokladnách Centra kultury města Písek.

Zakoupenou (on-line) vstupenku (přímo zde napravo přes tlačítko KOUPIT) na celé předplatné vám pak na začátku divadelní sezóny vyměníme za klasickou abonentku

(na pokladně KD, případně před prvním představením přímo v DFŠ).

Informace o akci a jejím konání