III. Tříkrálový večer hudby, poezie a obrazů

III. Tříkrálový večer hudby, poezie a obrazů

Na III. Tříkrálovém večeru hudby, poezie a obrazů, obdobně jako v předchozích dvou letech, vystoupí trojice umělců Petr Hejna, Břetislav Bakala a Milan Princ z Písecka. V koncertní síni Trojice se na ně můžete těšit 13. ledna od 18:00.

Úvodní set bude patřit královskému nástroji, tedy tónům varhan, kterým vdechne život Břetislav Bakala, sekundovat mu bude opět mladý houslista Stanislav Zemek, a to jak v repertoáru dávných mistrů, tak v improvizacích na rockovou klasiku.

Poetické vstupy nabídnou ochutnávku z tvorby básníka a textaře Milan Prince, známého nejen z letité spolupráce s dalším píseckým rodákem Romanem Dragounem.

Dvojice Petr Hejna (kytara, programování nástrojů, vizualizace), a Břetislav Bakala (klávesové nástroje) představí muzikanty původem z Prahy a Brna, ale léta patřící k písecké hudební scéně. Jejich blok rockové hudby pro náročnější posluchače s poetickými texty umocňuje synchronní projekce.

Petr Hejna st. * 1955, absolvent pražské grafické školy, se hudbě aktivně věnuje od počátku 70. let, jeho kapelou tehdy prošla řada muzikantů, později působících např. v kapelách Motor Jany Kratochvílové, George a Beatovens Petra Nováka, 5P Luboše Pospíšila, doprovázejících Jiřího Stivína, Michala Prokopa, či dále úspěšných krom rocku i na poli jazzové i vážné hudby. Je autorem veškeré hudby a textů, žije na usedlosti v nedalekém Třebkově.

Břetislav Bakala * 1957 je po léta známý coby člen nedávno zaniklé kapely Good Company (dříve Dolmen) nebo stále aktivního bluesrockového Bluesandu, jeho brněnské jazzové začátky jsou spojeny se zpěvačkou Mirkou Křivánkovou a kapelou CHASA. Poslední roky působil jako stálý studiový spolupracovník pravděpodobně trvale nuceně stagnující kapely 2 Generations, kde byl krom Petra st. nedílnou součástí Petr Hejna ml., od jeho první CMP v r. 2015 však mu zdravotní důvody brání v aktivní hře.

Milan Princ * 1958, výrazný písecký poeta, absolvent Konzervatoře Jaroslava Ježka, je nejen místním znám jako autor poezie knižní i coby respektovaný textař, spojený především s dalším zdejším rodákem a přítelem Romanem Dragounem, ale i se spoustou dalších osobností naší hudební scény. S Petrem Hejnou je dlouhodobě pojí vztah ke kvalitní muzice, prosté plytkých textů a laciných hudebních postupů, vzájemně si rovněž několikrát přispěli účastí na svá alba.

Trojici postarších protagonistů (úhrn jejich věku čítá bezmála 190 let) v Trojici doplní mladí hosté - houslista Stanislav Zemek a možná jako loni i zakládající člen rodinného dua 2 Generations Petr Hejna ml., pokud mu to však zdravotní stav umožní.

Vstupné v předprodeji 90 Kč, na místě 110 Kč

Datum lokální premiéry: 13. leden 2019

Informace o akci a jejím konání