Noc v Benátkách ~ Divadlo F. X. Šaldy Liberec |A|

Noc v Benátkách ~ Divadlo F. X. Šaldy Liberec |A|

Noc v Benátkách je rozverným příběhem, jehož děj se odehrává během jedné karnevalové noci a je protkán řadou záměn, milostných situací i nedorozumění, které se dějí okolo sukničkářského vévody Urbina. Do těchto pletek se dostává i mladá zamilovaná dvojice – rybářské děvče Annina a vévodský lazebník Caramello. Karnevalový ohňostroj na pozadí roztančených gondol.

Ani v této operetě nebudou chybět nezapomenutelné melodie, krásné kostýmy, milostné tahanice s překvapivým rozuzlením s nádechem nostalgie časů minulých. Opereta měla svou premiéru roku 1883 v Berlíně, vídeňská premiéra se pak konala téhož roku na podzim, kde byla přijata s triumfálním nadšením a stala se tak jednou z nejoslavovanějších a nejuváděnějších operet.

Režie: Dana Dinková

Hrají: Tomáš Černý / Petr Horák, Josef Moravec / Dušan Růžička,

Daniel Klánský / Martin Slavík, Miroslava Časarová / Věra Poláchová, Soňa Godarská / Tereza Hořejšová, Blanka Černá / Petra Vondrová, Jaroslav Patočka / Andrej Styrkul, Zuzana Maxová Pecová / Veronika Mičjarová, Marian Mičjar, Zdeněk Nádeník, Pavel Hejl a další členové operního souboru DFXŠ


Pořádá Centrum kultury města Písek

Datum lokální premiéry: 19. červen 2019

Informace o akci a jejím konání