Divadelní předplatné podzim 2019 ~ Výběrové |A|

Divadelní předplatné podzim 2019 ~ Výběrové |A|

PRODEJ PŘEDPLATNÉHO UKONČEN > samostatná představení budeme uvolňovat do prodeje postupně…

Upozornění: Pokud máte zájem o koupi více skupin a chcete, aby vám byla uplatněna sleva 5% (při koupi dvou skupin) či 10 % (při koupi tří skupin), neobjednávejte předplatné online, ale napište váš požadavek vč. telefonního čísla na e-mail: divadlo@centrumkultury.cz či zajděte na pokladnu Centra kultury města Písek.

Divadelní festivaly, nominace na divadelní ceny i ceny již získané, a tak trochu jiné inscenace… Od tohoto předplatného můžete čekat neočekávané. Nechte se unést divadelní atmosférou a vychutnejte si inscenace, které vaši mysl nenechají usnout.

REVIZOR

SOUKROMÉ ROZHOVORY

MARYŠA

KLEOPATRA


Městská divadla pražská

Nikolaj Vasiljevič Gogol

REVIZOR

Taky vám slova audit a finanční kontrola zrychlují tep? A co třeba revize? A revizor? Ten náš – REVIZOR ON ICE! – vám polechtá bránice. A možná opotí pleš. Nebo posune tupé?

Revizor – to je explozivní anekdota o těch, již majíce v péči blaho obce, pečují jen o blaho vlastní, a o tom, jak naletí jinému typu „šmejda“ než jsou oni sami. Bravurní, věčná komedie o parazitech, s jejichž světem zatřese jedině srážka s parazitem jiného druhu. Historka, kterou původně vyprávěl Gogolovi Puškin a která se posléze strašně nelíbila carovi.

Inu… Rusko není jen ruské kolo, ruské vejce, ruská ruleta a Máša a medvěd. Rusko je zemí geniální literatury, brutální satiry a monstrózních činovníků moci. A paradoxů. Jedl Čajkovský labardan? Kousal Potěmkin karandaš? Měl Rasputin sabáčku? A vůbec, víte vy co je právě must have v Petrohradu?

Režie: David Drábek

Hrají: Václav Kopta, Pavla Tomicová, Eva Leinweberová, Jiří Panzner, Pavel Juřica, Tomáš Milostný, Oldřich Vízner, Viktor Dvořák, Evellyn Pacoláková, Zdeněk Vencl, Tomáš Havlínek, Radim Kalvoda, Maxim Mededa, Lucia Schubert


Divadelní spolek Jedl Praha

SOUKROMÉ ROZHOVORY

Bergmanovské variace na téma manželství a ztráty víry. Víry v sebe, víry v druhého člověka, víry v Boha. Sonda do vztahu muže a ženy. Mlčení druhého člověka. I když mluví. Za slovy mlčení. Mlčení Boha. Za našimi slovy, kterými se ho snažíme dotknout.

Režie a scéna: Jan Nebeský

Hrají: Lucie Trmíková, Martin Pechlát, Alois Švehlík


Divadlo Petra Bezruče Ostrava

Alois Mrštík,Vilém Mrštík

MARYŠA

Klasika z nejklasičtějších u Bezručů / my víme, co je pro tebe dobré, dcero naše / cesta z nesvobody? / uvařit kávu / hodně hořkou / děvčico nešťastná, tys ho otrávila?

Bezruči pod režijním vedením Janky Ryšánek Schmiedtové chopili nejklasičtějšího díla českého dramatu – Maryši Aloise a Viléma Mrštíkových. Tragický příběh nešťastné dívky donucené podlehnout společenskému a rodinnému nátlaku zná asi každý. Co je ale na tomto příběhu současného? Jakým očekáváním, požadavkům a „dobrým radám“ jsme vystaveni my? My víme, co je pro tebe dobré, dcero naše.

Režie: Janka Ryšánek Schmiedtová

Hrají: Pavla Gajdošíková, Norbert Lichý, Markéta Haroková, Dušan Urban, Vojtěch Říha, Marcela Čapková, Kateřina Krejčí, Marie Viková, Markéta Matulová, Magdaléna Tkačíková

Cena divadelní kritiky: nejlepší ženský výkon 2018 Pavla Gajdošíková


La Fabrika Praha

Petr Kolečko

KLEOPATRA

Činohra se zpěvy z prostředí starověkého Egypta. Královna Kleopatra a její tři osudoví muži. „Každej ví, že pyramidy postavili ufoni. Naši chlapi by v životě nic takovýho nezvládli. Žena, která se narodila s úkolem uchránit starobylou a oslabenou říši před maskulinním militantním Římem, ale život si zkomplikovala ještě těžším úkolem. Chce pravdovýho chlapa. Byť jenom na jedinou vteřinu. Protože taková vteřina opravdové lásky může vyvážit věčnost plnou buzen v žabkách...“

Režie: Ondřej Pavelka

Hrají: Jitka Čvančarová, Michal Malátný

Informace o akci a jejím konání