Trio Silkenová-Adamus-Chřibková ~ ZRUŠENO

Trio Silkenová-Adamus-Chřibková ~ ZRUŠENO

Galerie

Předjarní koncert tria, které tvoří: Lucie Silkenová ~ soprán, Jan Adamus ~ hoboj a Irena Chřibková ~ varhany. (Původně avizovaná Jana Sibera se nemůže z vážných důvodů koncertu účastnit).

Vstupné v předprodeji 180 Kč / na místě 200 Kč / senior pas sleva 30 Kč

Pořádá Centrum kultury města Písek


Lucie Silkenová se od mládí aktivně věnuje hudbě. Byla členkou Kühnova dětského sboru a vystudovala Gymnázium Jana Nerudy s hudebním zaměřením. Během studií na HAMU působila v divadle SeMaFor či v předních rolích oper v libereckém divadle F. X. Šaldy. Hudební akademii absolvovala ve třídě Ivana Kusnjera a dále své umění rozvíjela na mistrovských kurzech v zahraničí (Anglie, Německo, Itálie, Rakousko, Španělsko / G. Cecchele, A. Goussev, G. Grice, R. Hansmann, M. Honig, T. Krause, N. Martinucci, G. Nigl, M. Nollen, A. Olivier, T. Paul, M. Scheffel). Úspěšně se účastnila významných pěveckých soutěží.

Irena Chřibková je varhanicí a ředitelkou kůru baziliky sv. Jakuba na Starém Městě pražském. Tam založila několik cyklů duchovní hudby, z nichž Mezinárodní varhanní festival se řadí mezi nejvýznamnější světové festivaly. Natáčí pro český, belgický, francouzský a polský rozhlas a českou televizi. Po pedagogickém působení na konzervatoři P. J. Vejvanovského (1988-94) a Konzervatoři Evangelické akademie (1990-1994) v Kroměříži, nyní vyučuje v Praze. Zasedá v porotách varhanních soutěží a vede interpretační kurzy. Je předsedkyní Nadačního fondu Sancti Jacobi Organum.

Jan Adamus hobojista, který spolupracoval s významnými umělci (Jiří Bělohlávek, Jiří Kout, Petr Altrichter, Vladimír Válek, Jiří Stárek, Václav Smetáček, Josef Špaček, Ildiko Raimondi a Küchl Quartett) a koncertoval ve významných hudebních centrech Evropy - Vídeň, Salzburg, Berlín, Mnichov, Amsterdam, Moskva atd. V současnosti se Jan Adamus věnuje také dirigování. Studoval soukromě u Leoše Svárovského, profesora pražské AMU. Je také činný v oblasti organizování koncertů, v roce 2013 působil jako umělecký ředitel „Festivalu Mitte Europa“.

Informace o akci a jejím konání