Slavnostní koncert k 60. výročí založení Píseckého komorního orchestru

Slavnostní koncert k 60. výročí založení Píseckého komorního orchestru

Galerie

Písecký komorní orchestr zkouší, hraje, vystupuje a rozdává radost už 60 let. Toto jubileu připomene slavnostním koncertem v Divadle Fráni Šrámka. Hostem koncertu bude přední česká a světová harfistka Jana Boušková, která patří k světové špičce ve svém oboru a od září letošního roku je profesorkou Royal College of Music v Londýně.

Písecký komorní orchestr založil v roce 1958 tehdy čerstvý absolvent AMU Jiří Chvála a tehdejší primář interního oddělení nemocnice v Písku MUDr. Augustin Süss.

Prví členové byli především hudební pedagogové z Písku a okolních měst, ale také studenti, vysokoškoláci, žáci konzervatoří a lidé různých zaměstnání, jejichž zálibou bylo hraní na hudební nástroj. První koncert orchestr odehrál 28. února 1959. Od 60. let orchestr koncertoval nejen v Písku, ale i v zahraničí na festivalech neprofesionálních orchestrů.

Za dobu existence orchestru jím prošly desítky výborných hudebníků. Někteří zůstali členy po desetiletí, jiní jen několik sezón. Někteří hudební obor studovali, jiní mají hudbu jako koníček.


Vstupné 200, 250 a 290 Kč

Držitelé Senior Pasu sleva 30 Kč

Pořádá Centrum kultury města Písek

Datum lokální premiéry: 24. listopad 2019

Informace o akci a jejím konání