Divadelní předplatné jaro 2020 ~ Odlehčené |B|

Divadelní předplatné jaro 2020 ~ Odlehčené |B|

Odlehčené divadelní předplatné

Na jarní divadelní sezónu 2020 jsme pro vás ve skupině B připravili následující představení:

PANTHEON PRODUCTION PRAHA

BENÁTKY POD SNĚHEM

4. dubna 2020 od 19 hodin

Gilles Dyrek

Brilantní situační komedie o pozvání na večeři a zmatení jazyků. Jedni mají před svatbou, druzí možná před rozchodem. Společné setkání může ale všechno převrátit. Jedno malé nedorozumění vede až k absurdním situacím.

Gilles Dyrek je znám jako tvůrce moderních komedií. Je oblíbený pro svou nadsázku a vtip. „Benátky“ vypráví příběh jedné „večeře s přáteli“, která konfrontuje dva mladé páry s opravdovostí a falší jejich lásky. Gilles Dyrek se satirickým úsměvem přitom odhaluje i naivitu některých z nás nad řešením problémů okolního světa.

Režie: Jiří Žák

Hrají: Veronika Arichteva, Míra Nosek, Lucie Štěpánková, Filip Cíl


DIVADELNÍ SPOLEČNOST INDIGO

DOKONALÁ SVATBA

24. února 2020 od 19 hodin

Robin Hawdon

Dokonalá svatba je anglická situační komedie britského dramatika Robina Hawdona, která měla premiéru roku 1994 a od té doby se objevuje na jevištích celé Evropy.

Bill s Rachel jsou šťastný pár, který má před svatbou. Jenže v den svatby se Bill probudí v hotelu s neznámou dívkou v posteli. Vůbec nic si bohužel nepamatuje, dívka však tvrdí, že se něco stalo. Musí přikročit k radikálnímu řešení, ukrýt dívku v koupelně. Se vším mu pomáhá jeho svědek Tom, který do této věci zaplete i nebohou pokojskou. Vše se musí dokonale utajit před nevěstou a její matkou. Nevěsta má už značné pochybnosti…

Vše vyvrcholí tím, že nebohý Tom zjistí, kdo že je ta neznámá dívka, co strávila noc s jeho nejlepším kamarádem. Ale nakonec vše skončí, tak jak má.

Režie: Lumír Olšovský

Hrají: Filip Tomsa / Michael Vykus / Michal Zelenka, Josef Hervert / Karel Heřmánek ml., Olga Lounová / Malvína Pachlová, Lilian Fischerová, Jana Trojanová, Vendula Křížová / Simona Vrbická, David Vejražka


DIVADLO PALACE

VZPOURA NEVĚST

3. května 2020 od 19 hodin

Jana Ryšánek Schmiedtová, Michaela Doleželová

Pět žen ve věku od 19 do 70 let a jeden muž se sejdou ve svatební agentuře, aby se připravili na svůj velký Den. Jejich touhy, očekávání a životní osudy vytvářejí vynikající platformu pro bláznivou komedii na téma žena vs muž, manželství vs svoboda.

Komediální příběh o předsvatebním hledání sebeúcty napsaný ženami nejen o ženách a nejen pro ženy.

Režie: Michaela Doleželová

Hrají: Zuzana Slavíková, Kateřina Macháčková, Daniela Šinkorová, Lída Rašilovová, Miluše Bittnerová / Vendula Fialová, Michaela Sejnová Dittrichová / Natálie Tichánková, Richard Trsťan


JIHOČESKÉ DIVADLO ČESKÉ BUDĚJOVICE

BAČKOROVÉ

16. března 2020 od 19 hodin

Miro Gavran

Hra o netradičním milostném čtyřúhelníku.

Učitelka Anna žije se svým druhým manželem v malém bytě. Peněz není nazbyt, ale jsou spolu šťastní. Jenže pak je z vězení náhle propuštěn Annin první manžel, který, jak se ukázalo, byl odsouzen omylem. Teď nemá kam jít, a tak se pochopitelně vrací do svého. Jenže v jeho pantoflích už se zabydlel manžel číslo dvě!

Začíná absurdní soužití bez vyhlídky na změnu. Muži se mohou zabít nebo – skamarádit. A pak se objeví ještě jedna žena…

Režie: Jana Kališová

Hrají: Věra Hlaváčková, Martin Hruška, Tomáš Drápela, Dana Verzichová


DIVADLO KALICH

LADY OSKAR

2. června 2020 od 19 hodin

Claude Magnier, Mélanie Guillaume, Jean Franco

Kdo by neznal Oskara, kultovní filmovou komedii, jeden ze skvostů ve filmografii Louise de Funése! Film byl natočen dle velmi úspěšné francouzské divadelní hry, která posloužila jako předloha i pro současnou komedii Lady Oskar, tedy modernizovanou verzi, která tentokrát dává velkou hereckou příležitost v hlavní roli ženě – komičce. Po podnikateli Bertrandovi tedy nyní přichází Clara Barnier, stejně rázná podnikatelka, matka, šéfová i manželka, jíž nic na světě nezlomí… kromě její vlastní rodiny!

Vděčné výzvy, kterou nabízí hlavní role, se chopila jedna z nejpopulárnějších komediálních hereček u nás Jana Paulová, pro níž se Lady Oskar stane režijním debutem.

Režie: Jana Paulová

Hrají: Jana Paulová, Ladislav Hampl, David Suchařípa, Jan Kříž,

Denisa Pfauserová / Leontina Hromádková, Vendula Fialová,

Barbora Vyskočilová / Marie Křížová


JAK ZÍSKAT PŘEDPLATNÉ:

> STÁLÍ PŘEDPLATITELÉ:

napište si o novou abonentku (i s preferovaným místem) e-mailem na adresu divadlo@centrumkultury. cz (případně nám doručte vyplněnou přihlášku, kterou naleznete na další straně této skládačky), a to do 31. prosince 2019.

> NOVÍ ZÁJEMCI O PŘEDPLATNÉ:

zbývající volná místa dáme cca od 13. ledna do on-line prodeje a předprodeje na pokladnách Centra kultury města Písek. Zakoupenou (on-line) vstupenku na celé předplatné vám pak na začátku divadelní sezóny vyměníme za klasickou abonentku (na pokladně KD, případně před prvním představením dané skupiny přímo v DFŠ).

> PRODEJ SAMOSTATNÝCH PŘEDSTAVENÍ:

jednotlivá představení budeme postupně dávat do prodeje od začátku února

Informace o akci a jejím konání