Divadelní předplatné jaro 2020 ~ Vyvážené |C|

Divadelní předplatné jaro 2020 ~ Vyvážené |C|

Vyvážené divadelní předplatné

Na jarní divadelní sezónu 2020 jsme pro vás ve skupině C připravili následující představení:

DIVADLO BOLKA POLÍVKY

ŠEST TANEČNÍCH HODIN V ŠESTI TÝDNECH

17. dubna 2020 od 19 hodin

Richard Alfieri

Strhující herecký duet o lidské opuštěnosti a nikdy neumírající naději.

Šest týdnů tance, šest týdnů porozumění a hledání společné řeči. Madame Lily Harrison si najímá Michaela Minettiho, aby ji naučil swing, tango, valčík, foxtrot, cha-chu a moderní tanec. Oba prochází těžkým životním obdobím a i přesto, že spolu zdánlivě nemají nic společného, nakonec najdou společnou řeč a vzájemně si pomůžou.

Lily: „Být sám je těžké. Ale pro mně je ještě těžší být s někým…“

Režie: Zdeněk Dušek

Hrají: Chantal Poullain & Martin Kraus


DIVADLO V ŘEZNICKÉ PRAHA

RELATIVITA

25. února 2020 od 19 hodin

Mark St. Germain

„Fantazie je důležitější než vědění“

Autor staví svůj příběh na dramatické spekulaci a fiktivním setkání Alberta Einsteina a jeho dospělé dcery Lieserl. Einsteinovi se skutečně předtím, než se oženil se svojí první ženou Milevou, v roce 1902 narodila dcera, která ale už v roce 1904 záhadně zmizela. Je to neprobádaná kapitola Einsteinova života. Nikdy se o ní nezmínil a nikdo neví, zda zemřela, nebo byla dána k adopci. Tento fakt vyšel najevo až v roce 1987 z objevené soukromé korespondence. Autor staví na spekulaci, že Einsteinova dcera žije a dospělá se mu ohlásí jako novinářka. Chce se ale hlavně dopátrat vysvětlení, proč ji otec opustil.

Divák je s neobyčejným citem, erudovaným intelektem, humorem a vhledem do dobových konsekvencí vtažen do souboje „morálky“ a „geniality“. Do otázek zda „velký“ člověk rovná se „dobrý“ člověk. Jak jinak než, že hlavní postava Einsteina vše „relativizuje“.

Režie: Miroslav Táborský

Hrají: Miroslav Táborský, Lucie Štěpánková, Kateřina Táborská

MĚSTSKÉ DIVADLO MLADÁ BOLESLAV

A PAK UŽ TAM NEZBYL ANI JEDEN

13. května 2020 od 19 hodin

Agatha Christie

Na opuštěný ostrov se sjíždí vybraná společnost, aniž by znala blíže důvod pozvání. Luxusní vila, samota a krásné počasí slibují příjemně strávený čas. Všechno se však rychle mění a ze snu se stává noční můra. Podle prastaré básničky o černoušcích začínají jednotliví členové společnosti umírat. Kdo je však vrah, když je ostrov zcela opuštěn? Jeden z nich. Ale KDO? Nechte si zahrát na své nervy, které budou napjaty až k prasknutí.

Režie: Petr Mikeska

Hrají: Diana Šoltýsová, Jakub Koudela, Petr Bucháček, Roman Teprt, Radim Madeja, Martin Hrubý, Karolina Frydecká, Luděk Jiřík, Alena Hladká, Milan Ligač, Otakar Jílek


DIVADLO UNGELT

TRHNI SI, OTČE!

2. března 2020 od 19 hodin

Peter Quilter

Mít dospívajícího potomka není jen tak. Zvláště když jeho záliba v nočním životě překročí únosnou míru. Zoufalému otci tak nezbývá než zavolat na pomoc sestru a zkusit svého syna zachránit. Jak? Léčba šokem snad zabere...

Bláznivá komedie, kterou světoznámý dramatik napsal přímo pro Divadlo Ungelt!

Režie: Vladimír Strnisko

Hrají: Michaela Badinková, Michal Dlouhý, Barbara Lukešová,

Kamil Halbich / Vasil Fridrich + ze záznamu Simona Stašová


STUDIO DVA PRAHA

POLIBEK

23. června 2020 od 19 hodin

Ger Thijs

Kdo se bojí, nesmí do lesa. To ovšem neplatí pro hlavní hrdiny této něžné a hluboké komedie. Sice se neznají, ale náhoda či osud je svede ve stejný okamžik na stejné místo – do lesa. Postarší neúspěšný kabaretní umělec se bojí, kam až se dá profesně klesnout a bývalá lékárnice patřící k místní honoraci se obává výsledků lékařského vyšetření. On se vrací do svého rodného kraje, aby rozdýchal svou nejnovější roli „medvěda“ v lunaparku. Ona se rozhodla jít pěšky do nemocnice, jen aby oddálila verdikt o svém zdravotním stavu. A možná právě tyto nešťastné okolnosti zapříčiní i chvilku sblížení. Tu chvilku, která je sice věčná jako krátký polibek, ale při tom v daný moment pro oba natolik konejšivě potřebná.

Režie: Darina Abrahámová

Hrají: Anna Šišková & Bohumil Klepl


JAK ZÍSKAT PŘEDPLATNÉ:

> STÁLÍ PŘEDPLATITELÉ:

napište si o novou abonentku (i s preferovaným místem) e-mailem na adresu divadlo@centrumkultury. cz (případně nám doručte vyplněnou přihlášku, kterou naleznete na další straně této skládačky), a to do 31. prosince 2019.

> NOVÍ ZÁJEMCI O PŘEDPLATNÉ:

zbývající volná místa dáme cca od 13. ledna do on-line prodeje a předprodeje na pokladnách Centra kultury města Písek. Zakoupenou (on-line) vstupenku na celé předplatné vám pak na začátku divadelní sezóny vyměníme za klasickou abonentku (na pokladně KD, případně před prvním představením dané skupiny přímo v DFŠ).

> PRODEJ SAMOSTATNÝCH PŘEDSTAVENÍ:

jednotlivá představení budeme postupně dávat do prodeje od začátku února

Informace o akci a jejím konání