Tři tance pro varhany

Tři tance pro varhany

Galerie

Varhanní koncert se sólistkou

Z důvodu nemoci pana Muchy jsme byli nuceni Varhanní koncert pro čtyři ruce zrušit. Ale nezoufejte, máme pro vás náhradní koncert - Tři tance pro varhany. Původní vstupenky zůstávají v platnosti.

Tři tance pro varhany

Gabriela Eibenová – soprán

Adam Viktora - varhany

Sopranistka Gabriela Eibenová se po absolutoriu na Pražské konzervatoři a účasti na bezpočtu mezinárodních interpretačních seminářů zaměřila především na koncertní činnost a interpretaci staré hudby. Vytvořila několik titulních rolí v barokních operách u nás i v zahraničí. S varhaníkem a dirigentem Adamem Viktorou založila vokálně – instrumentální soubor Ensemble Inégal, jehož hlavním tématem je propagace hudebního odkazu českého barokního skladatele Jana Dismase Zelenky. S tímto tělesem intenzivně koncertuje na významných mezinárodních hudebních festivalech (Pražské jaro, Oude Muziek Utrecht, Tage Alter Musik Regensburg, Musica Antiqua Brugge, Bach Festival Riga, International Music Festival Santander, Lufthansa Music Festival London aj.). Zpívala téměř v celé Evropě, v Izraeli i Japonsku. Hostovala např. s Českou Filharmonií, Südwestfunk Freiburg, Orquesta Baroca di Sevigla, ve Státní opeře Praha nebo Divadle J. K. Tyla v Plzni. Na svém kontě má více než 40 CD nahrávek.

Varhaník a dirigent Adam Viktora vystupuje na hudebních festivalech po celé Evropě, přednáší a koncertuje na mezinárodních varhanních kongresech, působí jako poradce v odborných komisích při restaurování významných historických varhan a nahrává pro evropské rozhlasové a televizní stanice. Velký zájem věnuje historickým varhanám a aktivitám usilujících o jejich záchranu a propagaci. Je zakladatelem a uměleckým ředitelem Českého varhanního festivalu. Vyučuje varhanní hru na Konzervatoři v Plzni a historicky poučenou interpretaci na Akademii múzických umění v Praze. Je uměleckým vedoucím souborů Ensemble Inégal a Pražští Barokní Sólisté, s nimiž natočil téměř 20 mnohokrát oceněných CD a uskutečnil bezpočet koncertních vystoupení na významných evropských festivalech jako např. Pražské jaro, Oude Muziek Utrecht, Musica Antiqua Brugge, Lufthansa Festival London, Bachtage Leipzig, Tage alter Musik Regensburg, Stockholm Early Music Festival a další. Adam Viktora se stal také výrazným představitelem procesu znovuobjevování díla českého barokního génia, Jana Dismase Zelenky. Založil a organizuje Zelenka Festival Praha – Drážďany a pořádá každoroční muzikologické kolokvium Zelenka Conference Prague. Se souborem Ensemble Inégal získal již čtyřikrát prestižní francouzské ocenění Diapason d´Or.

Program

Anonym Tři tance pro varhany

16. století

Giovanni Felice Sances Laetamini in Domino

1600 – 1679

Johann Pachelbel Ciaccona f moll

1653 – 1706

Giovanni Antonio Rigatti Sonent Cytharae

1613 – 1648

Andrés do Sola Tiento de 1° Tono de Mano Derecha

1634 - 1696

Giovanni Felice Sances Pianto della Madonna

Johann Sebastian Bach Fantasia G Dur BWV 572

1685 – 1750

Pietro Terziani Salve Regina

1768 – 1816

Improvizace


Vstupné v předprodeji 180 Kč, na místě 200 Kč

Pořádá Centrum kultury města Písek

Délka akce: 120 minut
Rok výroby: 2020
Datum lokální premiéry: 23. únor 2020

Informace o akci a jejím konání