Lenka Filipová a hosté

Lenka Filipová a hosté

Galerie

Koncert české zpěvačky, šansoniérky, kytaristky, hudební skladatelky a textařky.

Přijďte si poslechnout medový hlas Lenky Filipové a zazpívat si známé hity jako Zamilovaná, Za všechno může čas, Prý se tomu říká láska aj.

Nadčasovost, pestrost repertoáru, instrumentální preciznost a hladivý hlas. Dvacet studiových alb, ze kterých pochází řada trvalých hitů. Na české kulturní scéně je značkou hudební kvality, úspěchu, ale i neobyčejné lidské skromnosti. Její koncerty jsou plné emocí a virtuózních muzikantských výkonů.

„Kytara u nás doma ležela opřená o stěnu, a tak jsem jí prostě vzala do ruky, bylo mi 9 let“. Přelomové bylo setkání s francouzským písničkářem Francisem Cabrelem a píseň Zamilovaná, kterou Cabrel složil a česky ji otextoval Zdeněk Rytíř, píseň dodnes platí za její největší hit.

Nikdy také zcela neopustila svoji původní profesi klasické sólové kytaristky, což nakonec vyústilo v několik LP desek věnovaných pouze klasické kytarové hudbě. Příznivý ohlas měly i její písničky věnované dětskému publiku. To vše ji vyneslo až do první desítky v popularitě českých zpěvaček v anketě Zlatý slavík. Dostalo se jí i celé řady mezinárodních uznání a ocenění. V současné době se také nově věnuje hře na elektrofonickou kytaru.

Hosté:

Sean Barry - akordeon, keltská harfa

Jára Bárta - klavír, el. piano

Vstupné 490 Kč.


Pořádá VM ART production, s.r.o. ve spolupráci s Centrem kultury města Písek

Délka akce: 90 minut
Rok výroby: 2024
Datum lokální premiéry: 26. březen 2024

Informace o akci a jejím konání