Den Země 2024

Den Země 2024

Galerie

Přijďte oslavit Den Země

Druhý ročník kulturně vzdělávací akce, jehož letošním tématem je VODA.

Budeme se interaktivním způsobem věnovat lokálním aspektům životnímu prostředí, jež se dotýká každého z nás v Písku a jeho okolí.

Bohatý program se bude odehrávat v Městské knihovně Písek, na Alšově náměstí a na Havlíčkově náměstí. Kulturní program se chystá i do Divadelky a parku Palackého sady.

Akci pořádá spolek Aktivní Písek ve spolupráci s Městem Písek, kanceláří SMART Písek, Biologickým centrem Akademie věd České republiky, Městskou knihovnou v Písku, spolkem Voda a zeleň v Písku a dalšími partnery.

Na co se můžete těšit?

Prostřednictvím mikroskopů v mobilní laboratoři Biologického centra AV ČR, odhalíte tajemství života ve vodě, pochutnáte si na dobrotách od lokálních výrobců, seznámíte se s kvalitou vody z řeky a té, kterou pijeme doma.

Na vlastní oči uvidíte hromadu odpadů, kterou produkujeme, a zároveň se dozvíte, co se s ní dá dělat.

Seznámíte se s projekty místních studentů základních i středních škol, kteří chtějí přispívat k citlivějšímu přístupu k přírodě, ve které žijeme.

Můžete se zapojit do Eko workshopů, navštívit některou ze zajímavých besed, výstav, nebo divadelních představení, užít příjemný večer při prezentacích aktivních lidí Pecha Kucha Night.

Zjistěte, jak fungují společnosti našeho města, jejichž činnost se životního prostředí bezprostředně dotýká, a zjistit, co pro nás připravují v dalších letech.

Na doprovodný jarmark přijďte ochutnat vege „mňamky“. Nabídneme i malá kulturní překvapení.

Pro děti se v sobotu chystá edukativní a zábavný program plný tance a hudby v parku “pod hladinou.” Na programu je divadelní představení, stanoviště, malování na obličej, vystoupení místních spolků a mnoho dalšího. Na závěr dětičky čeká taneční zábava v kostýmech s vodní tématikou. Těšíme se na rybičky, žabičky, piráty i námořníky.

Den Země v Písku zakončíme tanečním večerem pod širým nebem. Přijďte se pobavit a zatančit na latinskoamerické rytmy jako jsou salsa, chacha, samba, rumba a další, o které se postará kapela. Připraveno bude i taneční vystoupení a příjemná atmosféra je samozřejmostí.

Těšíme se na Vás!

Délka akce: 600 minut
Rok výroby: 2024
Datum lokální premiéry: 19. duben 2024

Informace o akci a jejím konání