PŘEDPLATNÉ |A| ~ podzim 2016

PŘEDPLATNÉ |A| ~ podzim 2016

Přehled plánovaných představení v předplatném skupiny A na podzim 2016:

Divadlo F. X. Šaldy Liberec

ŠKOLA ŽEN ~ Molière

Klasická komedie o tom že s ženou se oženit je přece hrozný risk...

Stárnoucí pan Arnolf dlouho odmítá stát se podváděným manželem, nakonec však přece zatouží po sňatku. Manželku si chce ovšem nejprve sám vychovat. Své schovance Anežce chystá budoucnost po svém boku a osobně se jí stará o důsledně ctnostnou výchovu. Život se ovšem řídit nedá (tím méně ženy) a tak všechno dopadne docela jinak...

Škola žen je vynikající inscenace, v níž nedávno zesnulý Ivan Rajmont mistrovsky spojil komediálnost s herectvím, které má místy až existenciální rozměr. Právem získala tato inscenace na pardubickém Grand festivalu smíchu titul Komedie roku 2015.

Režie: Ivan Rajmont

Hrají: M. Polách, K. Baranová, T. Váhala, M. Maléř, P. Houška, M. Coufalová, L. Dušek, V. Helšus, J. Kabeš.


Divadlo v Dlouhé Praha

S ÚSMĚVY IDIOTŮ ~ Vodňanský, Skoumal, Borna

Literární kabaret ohlížející se za textappealovou formou divadla, kterou proslavily malé scény a autorské dvojice šedesátých let, je z velké části tvořen hudbou. Kostru tvoří písničky autorské dvojice Vodňanský-Skoumal a maso hořko-vtipné opusy Jana Borny, který se představí jako básník. Anonymní poezie, nápisy na zdech činžáků a toaletních kabinek, jak je posbírali básníci Zdeněk Troup a Miroslav Holub. To vše ve scéně a s kresbami výtvarníka Jaroslava Milfajta.

A protože velkou část této divadelní formy tvořila hudba, soubor divadla předvede, že se v Dlouhé skrývají opravdu zdatní muzikanti.

Kdo nutně potřebuje prudké dějové zvraty či údery brutální stylizace, mohl by být zklamán. Ale ten, komu udělají radost i věci prostší a jemnější, bude potěšen.

Režie: Jan Borna, Miroslav Hanuš

Hudba: Petr Skoumal.

Hrají: Michaela Doležalová, Filip Cíl, Miroslav Hanuš, Čeněk Koliáš, Veronika Lazorčáková, Jan Meduna, Milan Potoček, Pavel Tesař, Tomáš Turek, Lenka Veliká, Martin Veliký, Pavel Lipták, Tomáš Makovský.


Studio Ypsilon Praha

SWING SE VRACÍ NEBOLI O ŠTĚSTÍ ~ Jan Schmid a kolektiv

Ypsilonský kurz swingu je pro ty, kteří se o něm chtějí něco dozvědět.

Co je to vlastně swing, ptají se mladí ypsilonští herci a společně s diváky procházejí zkratkovitým školením o vzniku a historii této prapodstaty jazzu.

Swing je vynikající muzika, která přináší oživující a omlazující zážitek. Pro mladé je objevem a trendem, pro starší nestárnoucí záležitostí - zkrátka swing. Swing je svižnou harmonií pro život, poskytuje uvolnění a potěšení, přinášející nadhled a štěstí.

Schmidova procházka swingovou historií je zábavná, energická, místy také poučná, chytne za srdce a hýbá tělem.

Autor a režie: Jan Schmid

Hrají, zpívají a tančí: Martin Bohadlo, Mikuláš Čížek, Martin Janouš, Miroslav Kořínek,

Jan Jiráň, Kamila Kikinčuková, Paulína Labudová, Markéta Častvaj Plánková, Dominik Renč, Renata Rychlá, Barbora Skočdopolová, Jiří Štědroň, Daniel Šváb, Jiřina Vacková, Jan Večeřa a hosté.


Divadlo TITANS Praha

ZNOVU A LÍP ~ Michael Engler

Situační komedie o lásce, manželství a přehodnocování. Marek je populární spisovatel, má rád drahé pití, mladší ženy a obdiv. Věra je jeho manželka a už toho má dost. Tedy rozvodové řízení, dělení majetku, právnická bitka a praní špinavého prádla! Co by se ale stalo, kdyby ti dva smazali dvacet let manželství a byli zase na začátku - mladí, zamilovaní a plní ideálů...

Režie:Martina Krátká

Hrají:K. Frejová, M. Daniel, K. Cibulková/ M. Holubcová, V. Vašák/ L. Veselý, J. Kozubková


Divadlo Kalich Praha

ZAČÍNÁME KONČIT ~ Sébastien Thiéry

Populární komedie uznávaného francouzského autora a komika, která výstižně vypráví o vztazích mezi muži a ženami, o plynutí času, strachu ze stárnutí a ošklivosti, o (ne)schopnosti být spolu. Originálně postavený text, jehož hlavní ženská role je svým způsobem dvojrolí – hlavní představitelka ztvárňuje nejen atraktivní zralou ženu, ale zároveň stejnou ženu tak, jak ji vidí její manžel, který je přesvědčený, že jeho manželka v poslední době příliš rychle stárne. Ale možná je za jejich manželským odcizením něco docela jiného...

Dvě nepřehlédnutelné herecké osobnosti, Bára Hrzánová a Radek Holub, v humorně laděném příběhu jedné, zdánlivě praobyčejné, manželské krize.

Režie: Lída Engelová.

Hrají: Barbora Hrzánová, Radek Holub, Radek Zima, Jana Jiskrová / Miluše Hradská / Johanna Tesařová.

On-line prodej předplatného bude spuštěn od 25. července - tedy poté, co stávající předplatitelé (ne)potvrdí svá místa z předchozího předplatného. Prodej bude též na pokladně KD

Informace o akci a jejím konání